28 februari 2020

Watertuin

Zoals bekend is het, op basis van een gewijzigd bestemmingsplan, niet meer mogelijk om permanent te wonen op het recreatiecomplex Watertuin te Warmond. Gevolg hiervan is dat een aantal, in meerderheid oudere, bewoners naar andere woonruimte moet zoeken. Onder meer vanwege de impact op de persoonlijke leefsituatie van mensen is de CDA-fractie altijd tegen de wijziging van het bestemmingsplan geweest.
 
Nu ligt er het voornemen van de regeringspartijen VVD en D66 om (onder voorwaarden) het permanent bewonen van recreatiewoningen te legaliseren.
 
Dit voornemen was voor de CDA-raadsfractie aanleiding om de Watertuin te agenderen voor de vergadering van de Cie. Ruimte d.d. 11 februari jl. De andere raadsfracties gingen hiermee echter niet akkoord. De CDA-raadsfractie is hierover teleurgesteld.
 
Immers, D66 en VVD hebben de minister verzocht "snel" met wetgeving te komen om permanent bewonen op recreatieparken mogelijk te maken. Dit initiatief is inmiddels ondersteund door 50plus en PVV zodat er een parlementaire meerderheid is. Het is dus mogelijk dat er al binnen enkele maanden wetgeving komt. Het leek ons goed daar tijdig, al is het maar opiniërend, op in te spelen. Als er landelijk sprake is van voortschrijdend inzicht, waarom zou dat plaatselijk ook niet het geval zijn?
 
Wordt vervolgd.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.