Mijn ervaringen met de cursus politiek actief

Of het nu gaat om onderwerpen als veiligheid of duurzaamheid gaat, de gemeente Teylingen is erbij betrokken.

Ik was benieuwd hoe de gemeenteraad werkt en hoe er invloed wordt uitgeoefend door ondernemers, verenigingen en inwoners.

Op de website van de gemeente Teylingen heb ik me daarom opgegeven voor de cursus politiek actief. Deze cursus geeft inzicht in de werking van de gemeenteraad. In september 2017 ben ik gestart. Na een aantal avonden kwam ik steeds meer te weten en werd eigenlijk best wel enthousiast.

Al bij aanvang van de cursus ben ik benaderd door de voorzitter van het CDA met de vraag of ik eens een keer een fractievergadering wilde bijwonen. En dan komt van het een het ander: je bezoekt een fractievergadering, je ziet hoe de besluitvorming plaatsvindt en op welke manier inwoners van Teylingen invloed kunnen uitoefenen. Je gaat het een beetje beter begrijpen en ziet dat er hele interessante dingen worden besproken. De raadsleden van de verschillende fracties bleken ook nog eens goed benaderbaar.

Inmiddels zit ik ruim een jaar bij CDA Teylingen en heb het enorm naar mijn zin. De cursus Politiek actief heeft me enthousiast gemaakt en het is de moeite waard om je voor de lokale politiek te interesseren. Door de werkbezoeken kom ik diverse mensen tegen en hoor ik wat er allemaal speelt, ZOALS DE Warmondse ijsclub en De Tulperij. Je komt hier overal betroken mensen die ervoor zorgen dat we een verbindende samenleving hebben. En daar mag je als lokale politiek je bijdrage aan leveren. We hebben elkaar allemaal nodig. Alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat de gemeente Teylingen een mooie toekomst tegemoet gaat. Inzet is immers niet alleen nodig tijdens de verkiezingstijd, maar ook daarna.

Kortom, ik kan de cursus politiek actief aan iedereen aanbevelen!

Arthur van den berg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.