CDA’ers Vedder en Boswijk in Bunschoten op bezoek bij Van Halteren Technologies

Op de Dag van de Ondernemer waren CDA Kamerleden Eline Vedder en Derk Boswijk op bezoek bij Van Halteren Technologies. Dit familiebedrijf met ruim 500 werknemers in Bunschoten, Zwolle en Boxtel is een hoogwaardig technologisch maakbedrijf dat onder meer onderdelen voor militaire voertuigen maakt en technische oplossingen die worden toegepast in de energietransitie. De nummers 2 en 3 van het CDA gingen, samen met de CDA-afdelingen Bunschoten en Amersfoort in gesprek met Izaak en Hannah Veerman over de uitdagingen voor het familiebedrijf in een tijd van onzekerheid en oorlog op het Europese continent.

Van Halteren Technologies is een Nederlands familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar actief in de hoogwaardige maakindustrie. Een belangrijk onderdeel van de productie zijn onderdelen en voertuigen voor defensie. Het bedrijf reviseert onder meer pantserhouwitsers en infanterievoertuigen voor Westerse krijgsmachten. Daarnaast wordt ook gewerkt aan het ontwikkelen en produceren van grote cilinders en hoogwaardige technologie in de energietransitie.

Vedder en Boswijk vinden het belangrijk om juist dit bedrijf te bezoeken op de Dag van de Ondernemer. Eline Vedder, zelf ondernemer en werktuigbouwkundig ingenieur is enthousiast: ‘Ondernemers zorgen in ons land voor brood op de plank bij heel veel werknemers. We moeten ruimte geven aan dit ondernemerschap zodat onze economie kan floreren, deze hoogwaardige maakindustrie is daar een belangrijk onderdeel van. Dat betekent een eerlijk Europees speelveld met gelijke regels en ruimte voor innovatie en uitbreiding. Geweldig om te zien hoe een familiebedrijf als dit bijdraagt aan opleiding van technici en de energietransitie’.

Boswijk benadrukt dat in deze tijd juist ook de defensie-industrie specifieke aandacht vraagt: ‘Vrede en veiligheid zijn kwetsbaar in de huidige geopolitieke context. Als CDA vinden we het daarom belangrijk dat we onze eigen defensie op orde hebben, daar trekken we fors meer geld voor uit. Ik wil dat we een groter deel van dit geld ook in eigen land en binnen Europa kunnen besteden bij ondernemers die bijvoorbeeld pantservoertuigen, marineschepen en munitie maken. Zo zorgen we dat we op eigen benen staan. We moeten daarom in Nederland de mogelijkheden voor de defensiemaakindustrie verruimen. Ook doe ik een oproep aan pensioenfondsen, met het ABP voorop, ga weer investeren in onze vrijheid en veiligheid!”.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.