Op maandag 22 februari hebben Wopke Hoekstra (lijsttrekker CDA) en Derk Boswijk (kandidaat-Kamerlid CDA #14) op uitnodiging van raadslid Vincent van Voorden een werkbezoek gebracht in de wijk Vollenhove. Hier gingen ze in gesprek met een aantal maatschappelijke instellingen in Zeist zoals Kerk en Samenleving, KBO-PCOB en het welzijnswerk.

Thema voor het werkbezoek was de strijd tegen eenzaamheid. De vertegenwoordigers van de maatschappelijke instellingen en wethouder Marcel Fluitman vertelden over hun werkzaamheden en de knelpunten waar ze tegenaan lopen. Zowel Hoekstra, Boswijk als Fluitman benadrukten het heel belangrijk te vinden dat inwoners ondanks deze lastige tijden oog hebben voor elkaar. Vincent van Voorden (Raadslid CDA Zeist): “Het is bijzonder mooi om die passie te zien van de maatschappelijke organisaties die in Zeist eenzaamheid bestrijden. Waar ze vooral last van hebben zijn de doorgeschoten privacyregels die uiteindelijk de hulpverlening in de weg kunnen staan. Op verzoek van CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra wordt lokaal het net opgehaald tegen welke problemen de organisaties aanlopen om hier in Den Haag aandacht aan te besteden.”

Na het gesprek over de strijd tegen eenzaamheid, volgde een rondleiding door de wijk Vollenhove. Directeur Rob Wassenberg van Woongoed Zeist en wethouder Marcel Fluitman gaven een toelichting op de opgaven in de wijk. Marcel Fluitman: “We hebben gesproken over de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt bij het verduurzamen en renoveren van de flats terwijl de toegenomen belastingdruk (verhuurdersheffing) dit bijna onmogelijk maakt.”

Derk Boswijk: “Deze bezoeken zijn echt van belang omdat je dan ziet wat soms goed bedoelde regels voor nadelige effecten hebben in de praktijk. Zeist, de provincie Utrecht en heel Nederland staan voor de grote opgaven om de komende jaren nieuwe huizen te bouwen en bestaande woningen te verduurzamen. Dat mag niet bij woorden blijven, daar ga ik me voor inzetten in de Tweede Kamer. Deze praktijkvoorbeelden blijf ik nodig hebben om het beleid hierop aan te passen”.

Deze bijeenkomst moest vanzelfsprekend in kleine setting worden georganiseerd om de Corona maatregelen te respecteren. 

Foto: Leonard Walpot (https://www.leonardwalpot.nl

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.