29 maart 2022

Jeene Keizer en Tjalling de Wit nemen afscheid van de raad

In de raadsvergadering van 28 maart 2022 namen CDA-raadsleden Jeene Keizer en Tjalling de Wit samen met zes andere raadsleden afscheid van de gemeenteraad. Zowel Keizer als De Wit hadden ruim voor de verkiezingen van 16 maart al aangegeven, niet te willen terug keren in de Woldense politiek. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen gaf bij het afscheid van de raadsleden een terugblik op de afgelopen jaren. Ze benoemde de dossiers en thema’s, die de raadsleden in hun beheer hadden.
Elk raadslid ontving naast een bos bloemen, een glasgravure van Jannie Kaper, met daarin een profielfoto van zichzelf als blijvende herinnering. 

Jeene Keizer was sinds september 2017 raadslid. Daarvoor was hij al steunfractielid bij de toenmalige fractie. Na het vertrek van Dik Zantingh in 2017 werd Jeene als raadslid geïnstalleerd. 
Jeene is geboren en getogen in Ruinerwold en hij heeft met name in Ruinerwold en omgeving een groot netwerk. Jeene was de afgelopen jaren woordvoerder bij de onderwerpen sport, financiën en de samenwerkingsorganisatie (ambtelijke samenwerking met gemeente Hoogeveen). 

Tjalling de Wit had in 2018 al afscheid genomen van de gemeenteraad, maar kwam door het vertrek van Eline Vedder in 2019 alsnog in de gemeenteraad. Na 3 jaar stopt Tjalling alsnog om zo meer tijd te kunnen besteden aan zijn bedrijf, de verbouwing van zijn huis en zijn gezin. Tjalling is een specialist op het gebied van verkeer en vervoer en ruimtelijke plannen. Hij is bekend om zijn inhoudelijke kritische houding bij dossiers. 

De CDA-fractie zal de inbreng van zowel Jeene als Tjalling missen bij het raadswerk. Wel hebben beiden aangegeven op de achtergrond actief te blijven voor het CDA.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.