02 december 2023

Update vakantieparken in de Raad

In de vergadering van donderdag 30 november sprak de Raad van De Wolden over de uitvoeringsagenda Vitale Vakantieparken 2024. Het College vroeg de Raad kennis te nemen van de uitvoeringsagenda en daarnaast dit de komende jaren al voor de begrotingsbehandeling te doen. 

Na eerdere kritische noten in de raadsvergadering van maart, is de fractie tevreden met het verkregen inzicht en de voortgang in het transformatieproces, vertelde Iris Bouwers, woordvoerder op het thema vakantieparken. 

In maart uitte de fractie haar zorgen over de beperkte betrokkenheid van inwoners, vertegenwoordigers en eigenaren van parken. De uitdrukkelijke wens om jaarlijks mee te kijken is nu ingewilligd, waardoor de Raad het proces, de samenwerking en de uitvoering kan blijven monitoren.

De Uitvoeringsagenda 2024 biedt inzicht in de huidige stand van zaken van de parken Zuiderhof, Marterhaar, en Koekangerveldweg. Dit zijn de parken die veel aandacht krijgen, omdat deze als eerste een transformatie ondergaan. Verantwoordelijk wethouder Hempen bevestigde namens het College dat de transformatieplannen van deze parken kansrijk zijn, in reactie op een vraag hierover van Bouwers. 

Daarnaast heeft Bouwers vragen gesteld over de stand van zaken van parken waarvoor de strategie revitalisering geldt. Het college heeft toegezegd een overzicht van deze parken te verstrekken en dit bij de volgende uitvoeringsagenda meteen mee te nemen.  

Voor de CDA-fractie blijft de benodigde ambtelijke capaciteit een zorgpunt. Bouwers benadrukte de prioriteit van het aantrekken van nieuwe medewerkers en roept op tot regelmatige communicatie over eventuele overbelasting van de organisatie.

Kijk de discussie over de uitvoeringsagenda vakantieparken hier terug. 

Het CDA heeft voor dit Collegevoorstel gestemd. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.