Drugs, alcohol en illegale praktijken

Stop ondermijning, illegale praktijken, dumping van drugsafval en gebruik van drugs.
Ondermijning is criminaliteit die de bovenwereld met de onderwereld vermengt en dat tast onze rechtstaat aan. Drugsdumpingen in een bos, mensen die onder bedreiging of chantage een schuur moeten afstaan voor illegale praktijken, winkels waar je nooit een klant ziet of een drugslab in een verlaten boerderij. Zomaar voorbeelden van ondermijning die in onze gemeente (kunnen) voorkomen. Dat moeten we stoppen.

Wij willen dat de gemeente samen met politie, belastingdienst en andere organisaties optrekt om ondermijning, de vermenging van “bovenwereld” en “onderwereld”, tegen te gaan. Wij willen dat onze inwoners voorlichting krijgen over ondermijning, concrete voorbeelden en waar ze signalen eventueel anoniem kunnen melden.

Het CDA is tegen drugsgebruik en de verkoop van softdrugs. Wij willen het gebruik van drugs en de criminele randverschijnselen van drugs terugdringen, zodat onze jeugd veilig en onbezorgd kan opgroeien. We willen meer voorlichting over de gevaren van alcohol en drugsgebruik aan ouders en hun kinderen via de scholen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.