20 mei 2014

CDA-Europarlementariër Van Nistelrooij wil meer banen in Brabant

CDA-Europarlementariër Van Nistelrooij zorgt vanuit Europa voor een sterke economische groei in Brabant. Met vele projecten stimuleert hij de werkgelegenheid en creëert kansen op banen.

In het kader van zijn herverkiezing brengt de Brabander morgen (woensdag 21 mei) een bezoek aan CHV Noordkade in Veghel, onderdeel van het AgriFood Capital cluster. AgriFood Capital reviltaliseerde het terrein met behulp van Europees geld. "Een fantastisch innovatief voorbeeld van de nieuwe inzet op agrifood in de provincie Brabant, goed voor 1,9 mld euro toegevoegde waarde en 30 procent van de werkgelegenheid in Noordoost Brabant en een voorbeeld in Europa", aldus Lambert van Nistelrooij.

Van Nistelrooij zal ter plaatse ingaan op de Europese mogelijkheden om het cluster verder te versterken. "Ondernemers en studenten uit heel Europa kunnen onze regio's ervaring op doen en geschoold worden", zegt hij. "We bespreken hoe onze regio's de EU-fondsen op deze manier kunnen inzetten. Hiermee werken we aan economische groei en banen in Brabant en het versterken van het cluster."

Het streven is dat Brabant in 2020 een excellente agri-foodregio van internationale allure is. "Nergens is het agrifoodcluster zó compleet en van zo'n hoogwaardige kwaliteit als hier. Ondernemers, overheden en onderwijs ontwikkelen samen innovatieve producten, technieken en concepten. Zij zoeken samen naar oplossingen voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid, voeding en gezondheid. Daardoor maken ze zich samen sterk voor een evenwichtige arbeidsmarkt met goede toekomstperspectieven", aldus Van Nistelrooij.

CHV Noordkade is een voormalige veevoederfabriek, gevestigd in een fabriekscomplex met rijke historische waarde. Het functioneerde vanaf 1915 als Coöperatieve Handels Vereniging, waarin Brabantse boeren zich verenigden voor de productie van mengvoeders en opslag van kunstmest. Zo verbeterden de boeren hun economische positie.

De gemeente Veghel wil samen met de provincie en private partijen op het huidige terrein cultuur en food sterk maken. Op het complex zullen food, cultuur, productontwikkeling en opleiding een plek krijgen binnen de culturele omgeving.

Het bezoek vindt plaats van 9-11 u. op het voormalige CHV terrein in Veghel: CHV Noordkade. De ontvangst zal zijn in het P'rooflokaal aan de N.C.B laan te Veghel.

De verkiezingen voor het nieuwe Europese Parlement zijn overmorgen (donderdag 22 mei).

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.