28 mei 2013

Esther de Lange in luchtballon voor meer jonge kiezers

 

José Manuel Barroso, Prinses Laurentien en Europarlementslid Esther de Lange (CDA) geven donderdag het startsein voor een campagne om jongeren te interesseren voor de Europese verkiezingen. Nadat Barroso een lint heeft losgeknipt, zal Esther de Lange opstijgen in een luchtballon bij het Luxemburgplein in Brussel. Esther de Lange (38) is bestuurslid van het netwerk van jonge Europarlementariërs EU40.

"Juist nu moet de nieuwe generatie hun toekomst in eigen handen nemen. Je stem laten horen bij verkiezingen is daar een belangrijk onderdeel van. Meebeslissen in plaats van over je laten beslissen. Met deze ludieke actie vragen we daar gezamenlijk aandacht voor", aldus De Lange.

Prinses Laurentien spreekt om 19 uur het publiek toe om de League of Young Voters te lanceren. Zij roept op om jonge mensen in het hart van de politiek te zetten, vooruitlopend op de verkiezingen voor het Europees Parlement in mei 2014. De voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, houdt om 19.30 uur een toespraak.

Om 20 uur zal in het hartje van de Europese wijk, de luchtballon opstijgen als symbool van de start van de campagne van het European Youth Forum. De ballon stijgt op tot 50 à 60 meter en daalt dan weer.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.