05 mei 2014

Esther de Lange op tour door Overijssel

In Overijssel werd Esther welkom geheten door regiokandidaat en nummer 25 op de lijst Annie Schreijer en Burgemeester van Losser Michael Sijbom op de grens bij De Lutte. De campagneauto werd geparkeerd en Esther ging samen met Annie, Burgemeester Sijbom, CDA-kamerleden Eddy van Hijum en Pieter Omtzigt op bezoek bij de politie op de grens van Nederland en Duitsland.

Hier werden de politici bijgepraat over de politiesamenwerking op de grens. Het vrij verkeer van personen is een groot goed, maar criminelen stoppen ook niet meer aan de grens. Samenwerking over de grens is dus ook zeer belangrijk om mensensmokkel, drugshandel en andere criminele activiteiten te voorkomen.

Vervolgens vertrokken de CDA'ers richting een tankstation aan de grens dat erg lijdt onder het accijnsbeleid van het kabinet. Nederlanders kiezen voor een tankstation over de grens met als gevolg dat de pomphouders goedkoper moeten werken. Meer onbemande stations zijn het eerste alternatief. De pomphouder doet een beroep op de CDA'ers om hun actie tegen het accijnsbeleid te blijven voortzetten.

De campagneauto en de auto van Pieter Omtzigt werden nog even volgetankt en vervolgens ging de groep door naar Ahaus in Duitsland. Hier stond een grote tent op festivalterrein Karpaten waar het CDU een gezellige bijeenkomst had georganiseerd. Als speciale gast was David McAllister, CDU-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen, aanwezig. Samen met Esther sprak hij de aanwezigen toe.

Esther hield haar speech in het Duits. Haar verhaal werd met groot applaus ontvangen door de zaal. In 28 landen voeren we op dit moment campagne, maar onze band met het CDU is zeer sterk. 'Gemeinsam schaffen wir das!"

Kortom een geslaagde dag. Annie Schreijer gaat de komende tijd voor Overijssel op campagne. "CDA is de partij met wortels in de regio,"aldus Esther de Lange.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.