Naam: Marco van Zandwijk    (mail naar  [email protected])
Leeftijd: 46
Beroep: Bouwkundige - architect - adviseur
Droom: Ambitie 'Culemborg sportstad van het Jaar'

Marco van Zandwijk (1975), 46 jaar, woont sinds 2012 in Culemborg. Van Zandwijk is als architect opgeleid en werkt voor een landelijk kenniscentrum op gebied van onderwijshuisvesting. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen. Marco is sinds 2018 raadslid voor de lokale CDA afdeling. Daarvoor was hij enkele jaren voorzitter van het afdelingsbestuur. Als raadslid is Marco aanspreekbaar voor alle zaken in het Fysieke domein (Duurzame fysieke omgeving, Economische structuur, Onderhoud en beheer, Sport, Verkeer en vervoer en Wonen).

Actief en betrokken
Politiek bedrijven is voor mij geen eenrichtingsverkeer. Ik geloof in een politiek die zo dicht mogelijk bij de mensen staat. Dit vanuit een partij die verder wenst te kijken dan het eigen gelijk. Iedereen kan van waarde zijn voor een ander. Om die reden ben ik ooit politiek actief voor het CDA geworden en daar heb ik geen spijt van gehad. Eerder was ik al eens actief voor de lokale CDA-afdeling van Waddinxveen. Dit als bestuurslid (jaren ’90), campagneleider (2006) en duo-raadslid (2006-2010). Culemborg heeft zijn eigen DNA en daarmee ook zijn eigen CDA afdeling. Divers in achtergrond en geboortegrond, jong en oud, met gezinnen en alleenstaanden.

Eerlijk, open en verbindend
Als lijsttrekker sta ik voor een Culemborg waarin we oog hebben voor elkaar, we zorgvuldig en afgewogen besluiten nemen en verschillen overbruggen in plaats van uitvergroten. Een Culemborg waarin we iedereen nodig hebben en de inzet van iedereen ertoe doet. Corona heeft ons laten zien dat niemand leeft voor zichzelf. Het individu krijgt pas betekenis door de ander. Die saamhorigheid is mijn drijfveer om politiek actief te zijn.

Marco laat zich graag uitnodigen bij inwoners, initiatieven, organisaties, bedrijven en platforms die zich inzetten voor een Zorgzaam, Duurzaam en Ondernemend Culemborg. Door echt in gesprek te zijn en te blijven hopen wij meer te kunnen doen met de beschikbare energie in de stad. Wie werk wil maken van een Zorgzame, Duurzame en Ondernemende stad, moet immers beginnen met het serieus nemen van zijn inwoners!  

Contact zoeken met Marco?
Mailen naar [email protected]
Bellen naar 06-47916249
Volgen via LinkedINFacebook, of Twitter

Meer weten over Marco?

Bekijk online deze uitzending van SRC TV (februari 2022) terug. In deze uitzending gaat Marco in op wat hem drijft om zich in te zetten voor de stad. Hij gaat in op de afgelopen raadsperiode, het hebben van idealen, zijn zoektocht naar het verhaal achter inwoners met problemen en zijn actieve deelname op Facebook.

Marco sprak vier jaar geleden al eens over zijn droom voor Culemborg 'Culemborg Sportstad van het jaar' 

Bekijk zijn profiel op de website van #Culemborgkiest
Luister de podcast 'vertel inwoners het eerlijke verhaal' terug 
Bekijk de Flyer met speerpunten 

Marco is actief binnen het landelijke netwerk CDA Midvoor.
Een beweging binnen het CDA welke pleit voor een meer waardegedreven middenpolitiek. 

Als architect nam Marco eerder deel aan een landelijk netwerk van veranderaars. 
Bekijk zijn profiel op het netwerk 'Nederland wordt anders'.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.