25 november 2020

Gerard van den Anker wordt Tweede Kamerlid

DEN HAAG/ MAASDRIEL - Gerard van den Anker uit Maasdriel volgt vertrekkend Kamerlid Michel Rog op in de Tweede Kamer. Begin januari wordt hij geïnstalleerd. Tijdens het Kamerlidmaatschap blijft Gerard ook lid van het Algemeen Bestuur van Waterschap Rivierenland. Zonodig zal hij tijdens commissievergaderingen tijdelijk vervangen worden door Arie van den Herik. 
 
Van Den Anker: “ik kijk erg uit naar deze nieuwe ervaring als Kamerlid. Ik heb aardig wat ervaring opgedaan in de regionale politiek en het opkomen van belangen van de inwoners in de Gelderse regio. De laatste jaren is mijn werkgebied landelijk geworden als belangenbehartiger van fruit telend Nederland. Daar ligt mijn kracht en drive. Ik wil de politieke wereld en de echte wereld met elkaar verbinden. En dat kan alleen door veel contact te hebben met mensen om wie het gaat.”
 
Van den Anker blijft kamerlid tot de Tweede Kamerverkiezingen, hij staat niet op de kieslijst. Gerard is op dit moment voorzitter van de Nederlandse Organisatie van Fruittelers. Hij zal deze functie na de verkiezingen weer oppakken in april 2021. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.