1. Esther Groenenberg

Lijsttrekker Esther Groenenberg woont samen met Wessel en haar drie dochters in Ressen (Lingewaard). Daar runt ze samen met Wessel en haar schoonouders De Woerdt, een verbreed agrarisch bedrijf met fruit, winkel en horeca. Sinds november 2021 is Esther heemraad bij Waterschap Rivierenland.

"Mijn passie voor water is ontstaan in het hart van het rivierengebied. Geboren en getogen in Wijk en Aalburg (Land van Heusden en Altena), is de invloed van het water voor mij inspiratie geweest om Land- en watermanagement te gaan studeren. Na mijn studie heb ik bij een adviesbureau en bij Alliander als omgevingsmanager gewerkt. Bestuurlijk ben ik sinds mijn studie actief op allerlei verschillende vlakken, vanuit mijn sterke behoefte om maatschappelijk een bijdrage te leveren. Sinds december 2021 mag ik het CDA vertegenwoordigen in het college van Dijkgraaf en Heemraaden. Dat doe ik met de portefeuille watersysteem en grondwater. Beide onderwerpen waar veel staat te gebeuren komende jaren!

Met veel energie en grote passie voor het vak, sta ik voor vernieuwing én verjonging. Het waterschap is het oudste bestuursorgaan in ons land, maar is toe aan vernieuwing. Uw stem telt daarin echt mee want een goede afspiegeling van de inwoners is belangrijk voor een goede besluitvorming. Omdat ik dat van belang vind doe ik mee, doet u mee?

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.