15 december 2018

Top tien van CDA Rivierenland

CDA Gelderland heeft zaterdag de kandidatenlijst voor Waterschap Rivierenland voor de waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019 definitief vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Henk Driessen uit Tiel, hij werd 6 oktober gekozen tot lijsttrekker.

 

Op plek twee staat oud CDA wethouder uit Maasdriel, Gerard van den Anker. Gevolgd door zittend AB lid Hannie Visser-Kieboom uit Werkendam op plek drie. Esther Groenenberg uit Ressen staat als nummer vier op de lijst. Plek vijf en zes worden ingenomen door Arie van den Herik uit Sliedrecht en Martien Nillessen uit Groesbeek.

Lijsttrekker Henk Driessen uit Tiel laat weten trots te zijn op de kandidatenlijst. “De opgaven de komende jaren zijn groot voor het waterschap: veiligheid, klimaatverandering en de beschikbaarheid van voldoende water vragen veel aandacht. We willen vol inzetten op de energietransitie en de overgang naar een circulaire economie, waarin we al onze afvalstoffen hergebruiken en omzetten naar grondstoffen. Met deze kandidaten hebben wij een mooi team klaar staan die de komende jaren aan de slag kan met deze opgaven.”

Op plaats zeven staat Adele de Vries uit Arnhem; op acht Maaike van Deelen uit Elst; op plaats negen Kees Koppenol uit Papendrecht  en op tien Nico Verlaan uit Deest. Bij de samenstelling van de lijst is vooral gekeken naar regionale spreiding van de kandidaten. De lijst wordt nog verder aangevuld met kandidaten uit de regio.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.