09 december 2019

CDA & Cultuur

Vrijdagavond 6 december jl. was er, in aansluiting op de ALV, een open avond over kunst en cultuur.

De bijeenkomst was in de winterkerk van de Sint Maarten. Elbert van Dalen leidde de avond. Tweede kamerlid mevrouw Lenny Geluk-Poortvliet vertelde wat zij doet voor Kunst en Cultuur en besprak de dossiers waar zij op dit moment mee bezig is en vroeg input aan de aanwezigen over actuele zaken. Dit gaf een mooi beeld van haar bezigheden in Den Haag namens het CDA.

Vervolgens heeft ons raadslid Nadine Koster uitgelegd wat Kunst en Cultuur voor haar persoonlijk betekent en hoe ze hier met het raadswerk invulling aan geeft. In de komende tijd zal kritisch worden gekeken – mede door de reacties uit de zaal – hoe straks de nieuwe subsidies dienen te worden verdeeld volgens de achterban CDA.

Na deze mooie mix van zaken die landelijk en lokaal spelen, verteld door het jongste raadslid van de gemeente Zaltbommel en het oudste 2e kamerlid, werden er aan de aanwezigen 4 vragen voorgelegd m.b.v. “mentimeter’ waarbij zij aan konden aangeven waar zij aan denken bij Cultuur, of dit een taak van de samenleving of van de overheid is en of de gemeente Zaltbommel voldoende bijdraagt aan Kunst en Cultuur. Hierdoor ontstond er een aangename discussie.

Het bestuur was blij met de opkomst en de belangstelling van de vertegenwoordigers van de diverse verenigingen, stichtingen en andere partijen uit de gemeente Zaltbommel. We kijken tevreden terug op de avond!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.