Diana Groeneveld-Rooijens

Burgerraadslid

Mijn naam is Diana Groeneveld. 43 Jaar geleden werd ik geboren als Bosche Bol en groeide ik als boerendochter op in Delwijnen. Samen met ons gezin woon ik inmiddels al zo'n 20 jaar in Kerkwijk.

Ik werk in de scheepvaart, een branche waar mijn hart echt blij van wordt. De techniek, de schepen en het mooie vakmanschap is wat mij enorm aanspreekt.

Naast mijn werk ben ik al geruime tijd bestuurslid van een scholenbestuur. De eerste jaren van een klein lokaal schoolbestuur en na een bestuurlijke fusie van 6 basisscholen in de Bommelerwaard in 2017, ben ik toezichthoudend bestuurslid geworden van SCOB.

Tijdens de oprichting van onze actieve dorpsvereniging in Kerkwijk, was ik een nauwbetrokken vrijwilliger. Na vijf jaar werd het tijd om de voorzittershamer over te dragen en kwam er tijd voor politiek. Iets waar ik vooraf nooit mee bezig was, maar wat me steeds meer is gaan interesseren.
Mijn eerste periode van vier jaar zit erop. Als burgerlid van CDA Zaltbommel heb ik enorm veel geleerd en krijg ik een beetje door hoe het 'politieke spel werkt. Aangezien ik nog meer wil leren en omdat we met CDA Zaltbommel weer hele mooie speerpunten hebben bedacht, wil ik mij ook de komende vier jaar inzetten voor onze kernen in de Gemeente Zaltbommel. Samen maken we de toekomst, met u en jou!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.