07 mei 2018

Drie punten voor het nieuwe bestuursakkoord

Begin mei nodigde de nieuwe coalitie ons uit om te reageren op hun concept bestuursakkoord. Met de belofte dat zij de door ons aangedragen punten serieus zouden bekijken.

Vandaag heeft CDA Zaltbommel aan de nieuwe coalitie voorgesteld om de volgende drie punten op te nemen in hun bestuursakkoord:

  • Gratis VOG voor vrijwilligers. Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan de samenleving in onze gemeente. De gemeente verleent daarom gratis een VOG aan vrijwilligers.
  • Stimuleren van het gebruik van de dorpshuizen door onze inwoners en verenigingen. Dorpshuizen hebben een belangrijke maatschappelijke functie. De gemeente stimuleert het gebruik van dorpshuizen door de besturen van de dorpshuizen te vragen om dorpsbewoners en -verenigingen gereduceerde tarieven te bieden. De gemeente maakt dit mogelijk via gerichte subsidiëring van deze reducties aan de dorpshuizen.
  • Ondersteuning realisatie multifunctioneel complex in Brakel (voetbal en scholen). De basisscholen in Brakel en de voetbalclubs van Zuilichem en Brakel onderzoeken samen de realisatie van een multifunctioneel centrum. Een multifunctioneel centrum met deze voorzieningen draagt bij aan de vitaliteit en leefbaarheid. De gemeente ondersteunt daarom de initiatiefnemers en spant zich in om budget, leningen of fondsen ter beschikking te stellen voor de realisatie.

We zijn reuze benieuwd of de nieuwe coalitie onze punten overneemt. Gelijk een goede eerste test wat de beloftes van deze nieuwe coalitie waard zijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.