28 februari 2022

Maak kennis met: Erik van der Reijden

Wie ben je en waar woon je?

Mijn naam is Erik van der Reijden samen met mijn vrouw en dochter woon ik in Zuilichem. Ik ben geboren en getogen in Bruchem.

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik als militair werkzaam bij de Koninklijke Luchtmacht. Ik vervul daar de functie als veiligheidskundige. Ik geef daar advies over arbo en milieukwesties binnen de afdelingen van luchtverkeers-en gevechtsleiding. Daarnaast kan ik mijzelf ook goed vermaken met stukken lezen en kijken over geschiedenis en hardlopen en geef ik leiding over de jeugdkerk in Zuilichem.

Waarom CDA Zaltbommel?

Omdat ik en mijn gezin inwoners zijn van de gemeente Zaltbommel. De gemeente Zaltbommel heeft doordat het tussen de rivieren in ligt een bijzonder relatie met water. Door onze rivieren hebben wij als inwoners de verantwoording over de prachtige uiterwaarden waar ik als inwoner trots op ben. Middels het CDA Zaltbommel dat rentmeesterschap hoog in het vaandel heeft staan kan ik bijdragen aan deze verantwoording. Daarnaast gaan de mensen met wie ik samen in deze gemeente woon ongeacht wat zij ook doen of wie zij zijn mij erg aan het hart gaan. voor mij CDA Zaltbommel dat het best te vertalen naar de burgers. Voor het CDA telt iedere burger.

Waar word je blij van?

Van een omgeving waar mensen onbezonnen kunnen opgroeien en samenleven zonder zich grote zorgen te hoeven maken over veiligheid, gezondheid en milieu. Waar kinderen onderwijs krijgen dat bij hen past en waar de maatschappij behoefte aan heeft. Waar mensen ongeacht hun achtergrond, geloof en gender in harmonie samen kunnen leven en groeien. Waar men niet spreekt in de ik-vorm maar in wij.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.