Douwe van der Wier

Fractievoorzitter

Fractievoorzitter en Fractie-penningmeester

Portefeuille: 

- Werk en Inkomen
 - FinanciĆ«n
 - Bestuur
 - Economie

 

Mijn naam is Douwe van der Wier. Ik ben geboren en getogen in het Westerkwartier. Samen met mijn vrouw woon ik nu twintig jaar in de gemeente Leek. Onze drie dochters zijn het huis al uit en hebben hun plek gevonden in de samenleving. Ik ben een echte plattelander. De natuur om mij heen kan ik erg waarderen en geniet dagelijks van de prachtige flora en fauna welke in onze gemeente te vinden is.

 Wat ik belangrijk vind, is dat iedere burger in staat is of wordt gesteld om zijn eigen inkomen te verdienen. Dat geeft hem voldoening en ook de mogelijkheid om zijn leven op eigen wijze in te richten. Daarom ben ik trots op het grote aantal bedrijven in Leek. Het betekent dat er goede kansen zijn op een baan dichtbij. Het is een uitdaging voor de gemeente om mensen, die door omstandigheden niet over een eigen verdiend inkomen beschikken, te helpen met het vinden van een baan. Onze sociale dienst maar ook Novatec doen hiervoor belangrijk werk. Met de participatiewet is het mogelijk om een werkgever loonsubsidie te geven waardoor de drempel om iemand aan te nemen, die onbedoeld aan de kant is komen te staan, flink lager is geworden.

 Om de werkgelegenheid en gezelligheid in de gemeente Leek verder te bevorderen, ben ik groot voorstander om het toerisme te stimuleren. Wij hebben in onze gemeente veel plekken die het bezoeken waard zijn.

 Een dorp moet vitaal zijn, is mijn mening. Er zou, natuurlijk naar rato, vele activiteiten mogelijk moeten zijn. Hiervoor is een goed verenigingsleven van doorslaggevende betekenis. Gezamenlijk sporten, zaken ondernemen of cultuur beleven is een verrijking voor het dorp. Daarom ben ik blij dat we in onze gemeente een participatiefonds hebben waar burgers een beroep op kunnen doen bij het ontwikkelen van plannen voor de gemeenschap.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.