02 maart 2014

CDA Zuidhorn deelt complimenten uit

Zaterdag 1 maart was het de jaarlijkse Nationale Complimentendag. Enkele weken geleden deed CDA Zuidhorn een oproep aan de inwoners van de gemeente om iemand te nomineren die een compliment verdient. Een aantal genomineerden kreeg zaterdagmiddag onverwachts bezoek van het campagneteam.

Waardering
Helaas gebeurt het nog te weinig dat mensen elkaar een compliment geven. Juist een compliment geeft waardering en een positieve bijdrage aan de Samen DOEN! maatschappij. Een aantal mensen zijn bij het CDA voorgedragen voor een nominatie. Met een taart en een eerbewijs ging het CDA campagneteam afgelopen zaterdagmiddag op pad, om mede namens de indieners, complimenten uit te delen.

Yke Agema uit Aduard
In de kantine van voetbalvereniging v.v. Aduard 2000 kreeg Yke Agema door lijsttrekker Fred Stol een compliment uitgereikt. Yke wordt gewaardeerd om zijn tomeloze inzet voor Aduard. Deze oud-directiechauffeur rijdt belangeloos de spelersbus, de volgauto bij wielerrondes en ook nog parttime de taxi/bus. Tot 2010 was hij kantinebeheerder en bestuurslid van de voetbalclub. Hij besloot het wat rustiger aan te doen, maar toen de voetbalvereniging in 2012 met fraude werd geconfronteerd, pakte hij zonder aarzelen zijn oude functies weer op. Bij een tekort aan scheidsrechters stapt hij zo weer in het veld. Daarnaast is hij actief tijdens de Aduarder Feestweek en helpt hij bij de grasbaanraces en de harddraverijen. Deze "drukke" gepensioneerde is nog zeer actief voor de samenleving en mede daarom verdient hij een compliment!

Ginus van der Velde uit Noordhorn
Nietsvermoedend scharrelde Ginus rond zijn woning aan de Oosterweg. Plotseling stond het campagneteam met verkiezingscaravan voor zijn neus. Zijn dochter Margriet was er bij en zij is trots en blij dat er nog mensen zijn zoals haar vader. Al zolang zij zich kan herinneren is Ginus betrokken als vrijwilliger bij activiteiten zoals de Oranjemarkt Zuidhorn, beachvolleybal in Zuidhorn, wielerronde in Noordhorn en de intocht van Sinterklaas in Noordhorn. Daarnaast is hij verkeersregelaar bij onder andere de avondvierdaagse en de Hummel ZUIDHORuN. Verder zorgt hij ervoor dat de ijsbaan in Noordhorn berijdbaar is. Wanneer anderen afhaken zegt Ginus al snel; "Ja hoor, geen probleem, wat moet er gebeuren?". Hij werkt graag op een gezellige en gemoedelijke manier, zonder veel poespas. Ondanks dat Ginus met de VUT is, heeft hij het drukker dan ooit. Hij geniet van de mensen om zich heen en voelt zich zeer betrokken bij het dorp. Lijsttrekker Fred Stol en dochter Margriet deelden gezamenlijk het compliment uit.

Jelle Zijlstra uit Niezijl
Met een smoes was Jelle naar het dorpshuis 't Schanshuus in Niezijl gelokt. Daar werd hij in het zonnetje gezet. Bij de voetbalvereniging v.v. Grijpskerk is Jelle regelmatig te vinden. Hier heeft hij een lange tijd het kantinebeheer op zich genomen, maar ook de organisatie van de barbecue. Daarbij verzorgt hij de loterijen ten behoeve van de supportersvereniging en organiseert hij voor hen de busreizen bij uitwedstrijden. Voor muziekvereniging Excelsior verzorgt hij de catering tijdens de oefenweekenden. En voor het dorpshuis in Niezijl zette hij zich in bij de verbouw/renovatie, regelt hij de inkoop van de horeca en de prijzen bij bijzondere gelegenheden. Daarnaast zit Jelle in het bestuur van Stichting spelweek Niezijl en houdt hij zich bezig met de inrichting van het speelveld. Verder zit hij in de kerkenraad en ook hier zet hij zijn talent op het gebied van catering in. Jelle is een veelzijdig man die eigenlijk te veel doet om allemaal op te kunnen noemen. Ook hier werd de taart en het eerbewijs met dank in ontvangst genomen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.