Liesbeth Wiersma, Grijpskerk

Steunfractielid

Ik ben Liesbeth Wiersma (’81) en getrouwd met Maxwell. Samen met onze dochter Menke wonen we in Grijpskerk, het dorp waar ik ook ben opgegroeid. Na mijn studie Tropisch Landgebruik in Wageningen, kon ik als wetenschappelijk medewerker aan het werk bij de Universiteit van Gent in België. Gedurende deze periode woonde ik in Gent, maar mijn onderzoek in Kenia maakte dat ik zeer veel tijd in Afrika heb doorgebracht.

Tegenwoordig werk ik als adviseur afvalwater bij een klein adviesbureau in Sneek. Met heel veel plezier werk ik daar aan het samenbrengen van partijen, belangen en geldstromen om zo te komen tot innovatieve projecten op het gebied van duurzame afvalwaterverwerking. Daarnaast zit ik sinds enkele jaren in de milieuadviescommissie van de gemeente Zuidhorn en ben ik vrijwilliger bij het Groninger Landschap.

Ik vind het belangrijk dat we op een duurzame manier met onze omgeving omgaan. Dat de gemeente actief meedenkt en doet met initiatieven op het gebied van bijvoorbeeld afval recycling en duurzame energie. Samen moeten we streven naar een balans tussen economische, maatschappelijke en ecologische belangen. De dorpen in de gemeente Zuidhorn zijn actief en er worden veel activiteiten georganiseerd. Ik vind het belangrijk dat de gemeente dat ziet, daar de ruimte voor biedt en initiatieven een op goede manier faciliteert.

Ik wil graag een open oor hebben voor mensen en gemakkelijk benaderbaar zijn; dat mensen me weten te vinden.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.