Richard Been, Zuidhorn

Steunfractielid

Wie ben je?
Mijn naam is Richard Been ('85) en ik woon nog thuis bij mijn ouders in Zuidhorn, waar ik geboren en getogen ben. Op het atheneum in Groningen had ik met name interesse in de economische vakken. Zodoende koos ik voor een studie accountancy & controlling aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn afstuderen ben ik een tijdje werkzoekend geweest en thans ben ik werkzaam in de financiële dienstverlening. Verder ben ik secretaris van fietsclub 'Voor de Wind' uit Zuidhorn.

Motivatie
Ik ben altijd politiek geïnteresseerd geweest. Toen ik werd benaderd voor een plek op de lijst was dat voor mij een mooie kans om ook wat voor de maatschappij te doen. Ik kies voor het CDA vanwege de focus op normen en waarden, financiële degelijkheid en de nadruk op het gezin als fundament van de samenleving.

Vanuit mijn achtergrond benader ik de meeste vraagstukken met een financiële inslag. Ik vind het belangrijk dat initiatieven vanuit de burger en de maatschappij zelf komen. Hierin kan de overheid een ondersteunende rol spelen. De overheid moet altijd garant staan voor een bestaansminimum, echter moet dit mensen niet ontmoedigen om zelf voor nieuwe kansen te gaan.
De grootste uitdagingen voor de komende periode zijn de aanstaande decentralisaties van sociaal-maatschappelijke taken en de aankomende gemeentelijke herindelingen. Dit biedt echter een prachtige kans. Door met beoogde herindelingspartners deze decentralisaties samen op te pakken wordt zo veel mogelijk expertise gebundeld en kunnen de partners meteen wennen aan de onderlinge samenwerking. Zo wordt het wiel niet onnodig vaak uitgevonden en kan alvast een voorschot op de gemeentelijke herindeling worden genomen.

Ik ben leergierig en gemotiveerd voor het CDA. Verder kenmerkt mijn karakter zich als rustig, degelijk en nuchter. Met deze eigenschappen hoop ik van waarde te kunnen zijn voor het CDA in Zuidhorn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.