31 mei 2013

CDA Kleurrijk aanwezig tijdens MultiFestijn in Ahoy Rotterdam

In een klein land als Nederland wonen enorm veel verschillende mensen dicht op elkaar. Dat gaat vaak goed, maar som ook niet. Dat merken we op straat, in wijken, op scholen en op werkvloer. Dan ontstaan kleine irritaties over en weer, en als we niet oppassen monden die irritaties uit in vooroordelen, discriminatie en wederzijds wantrouwen en intolerantie. De overheid en maatschappelijke organisaties besteden veel tijd en geld aan interculturele dialogen en debatten, trainingen en cursussen, conferenties en seminars. Daarnaast worden allerlei burgerinitiatieven gestimuleerd en ondersteund. Ook vanuit het bedrijfsleven, dat in toenemende mate maatschappelijk verantwoord wil ondernemen.


Het is van belang dat allochtoon en autochtoon Nederland elkaar blijven ontmoeten. Het Multifestijn is daar de uitgelezen plek voor. Hier komen spontane ontmoetingen  tussen verschillende mensen met verschillende achtergronden tot stand. In een ontspannen sfeer, buiten de dagelijkse setting van school, wijk of werk. Gewoon een gesprek aanknopen, naar elkaar  luisteren, elkaar vragen stellen en interesse tonen. Alleen op die manier kunnen we elkaar beter leren kennen. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn! Erken het verschil, zoek naar de verbinding!

Multifestijn is dé plek om elkaar in een ontspannen sfeer te ontmoeten en beter te leren kennen. Daarom organiseert Stichting Multifestijn elk jaar Multifestijn.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.