20 januari 2012

Persbericht CDA Kleurrijk: Tijd nu rijp voor een ‘Kleurrijke Lente’


Twee Kleurrijke burgemeesters, twee studiebezoeken naar Marokko en Turkije, en een workshop ‘Leading in Diversity’ voor minimaal 20 procent van alle CDA-bestuurders en vertegenwoordigers. 

Dat zijn enkele punten uit het actieplan van CDA Kleurrijk: ‘Een Kleurrijke Lente’. Het vandaag verschenen rapport van het Strategisch Beraad, ‘Kiezen en Verbinden’,  vormt hiervoor een stevige basis.

Het Strategisch Beraad maakt korte metten met de politiek van polarisatie die al zolang de Nederlandse politiek verziekt. CDA Kleurrijk omarmt de beweging “van polarisatie naar participatie”, die in het rapport geschetst wordt.

Voorzitter Kaya Koçak: “Met het rapport ‘Kiezen en Verbinden’ wordt een belangrijk moment gemarkeerd: het CDA durft zichzelf weer te zijn. We durven vanuit onze positieve grondhouding naar maatschappelijke vraagstukken te kijken. Er komt weer ruimte voor verschil, waardering voor diversiteit. Dat is dan ook de reden dat wij vandaag met ons eigen actieplan naar buiten komen.”

De nieuwe partij-strategie sluit naadloos aan bij de visie die CDA Kleurrijk al jarenlang uitdraagt. Kaya Koçak: “Een volkspartij die mensen wil verbinden, moet simpelweg diversiteit weerspiegelen. Wij gaan vanaf vandaag in een hogere versnelling om onze doelen te bereiken.”  


Wat wil CDA Kleurrijk in 2012 bereiken?

1. Twee Kleurrijke burgemeestersbenoemingen namens het CDA

2. Twee studiereizen, één naar Turkije en één naar Marokko

3. Twintig nieuwe Kleurrijke talenten in de partijorganisatie

4. Een workshop ‘Leading in Diversity’ voor minimaal twintig procent van alle CDA bestuurders en -volksvertegenwoordigers

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.