24 maart 2012

Vredesloop 21 maart 2012

CDA Kleurrijk was tijdens de kerstviering op 23 december 2011 al benaderd door de LBGT activiste Shiwally om medewerking te verlenen aan de Vredesloop op 21 maart 2012.

Tijdens onze eerste vergadering dit jaar kwam de Vredesloop ook aan de orde en besloot CDA Kleurrijk om dit initiatief te ondersteunen.

We plaatsten dit event op onze website, schreven een artikel in onze nieuwsbrief met de oproep om mee te lopen en bereidden een speech voor die namens CDA Kleurrijk werd uitgesproken.

De dag zelf was een stralende, warme, zonnige dag. Langzamerhand begon zich een bont gezelschap te verzamelen tegenover het Vredespaleis in Den Haag. Het waren homo’s, lesbiennes, scholieren die hun klasgenootje Ximena door zinloos geweld verloren hadden, mensen met een beperking, Indianen die het zeer zwaar hebben in Amerika, vrouwen die opkomen voor het tegengaan van seksueel geweld in de WE CAN campagne. Maar er was ook een hindoe geestelijke aanwezig die zich inspant om voorlichting te geven over veilig vrijen en in Den Haag andere geestelijken hier in wil trainen.

Na de speeches, werd de stoet gevormd en vertrok het bonte gezelschap onder Indianengezang en tromgeroffel van het Vredespaleis richting het Plein. Daar bleven we nog 10 minuten staan om aandacht te vragen voor onze zaak.

Op verzoek van CDA Kleurrijk kwam Kathleen Ferrier klokslag drie uur naar buiten om de petitie in ontvangst te nemen. Zij beloofde dat ze deze bij de CDA Kamerleden onder de aandacht zou brengen.

Na het aanbieden van de petitie braken we langzamerhand op en sommigen bleven nog even zitten op het Plein om met elkaar een drankje te drinken.

Het was een geslaagde actie, waar we met veel plezier op terug kijken. Voor foto's klik hier

(Foto's met dank aan Inge van de Vooren: ingekleurd & Shiwally)

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.