06 maart 2021

Mustafa Amhaouch

"Brood op de Plank"

Ik ben Mustafa Amhaouch en ben al ruim vijf jaar Tweede Kamerlid voor het CDA, waar ik mij inzet voor een sterke economie, een eerlijk speelveld voor het MKB en gelijke kansen voor onze kinderen. Samen met Nadia en mijn 3 kinderen woon in ik Panningen, in de gemeente Peel en Maas. Nadat ik de LTS, MTS en HTS heb afgerond ben ik 20 jaar werkzaam geweest bij ASML in Veldhoven. Daarnaast ben ik al jarenlang actief met sport en vrijwilligerswerk, onder andere als voorzitter bij handbalclub Bevo HC. Sinds 1996 werd ik ook politiek actief, eerst in de gemeenteraad en vanaf 2016 als lid van de Tweede Kamer.

Ook de komende vier jaar wil ik mij graag als uw volksvertegenwoordiger in blijven zetten voor een beter Nederland met een sterke, vitale economie met de banen van morgen en gelijke kansen voor onze kinderen. Iedereen moet een goede boterham kunnen verdienen. Ik heb speciaal de aandacht gevraagd voor de kansen in de regio; het MKB en de maakindustrie in het bijzonder. Er liggen nog veel kansen in onze regio en Den Haag moet die pakken. De afgelopen tijd ben ik bijvoorbeeld bezig geweest om ervoor te zorgen dat het kabinet Chefsache maakt van VDL Nedcar. Die fabriek mag niet zonder opdrachtgever komen te zitten, want dat zou grote gevolgen hebben voor de 5000 werknemers en hun gezinnen. Voor een sterke economie is ook een goede bereikbaarheid onmisbaar. Daarom blijf ik onder andere knokken voor betere internationale treinverbindingen, zoals de lijn Eindhoven-Düsseldorf en Heerlen-Aken.

Talentontwikkeling is mijn andere speerpunt. Iedereen moet mee kunnen doen. Of je nu praktisch geschoold bent of theoretisch. Gelijke kansen voor onze kinderen zijn daarvoor essentieel. Overigens geldt dat niet alleen in het onderwijs, ook de sport is een belangrijk element in de talentontwikkeling. Daar wil ik, met uw steun, op doorpakken.

Kan ik op uw stem rekenen?

Mustafa Amhaouch

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.