15 maart 2024

Vacatures Dagelijks Bestuur

Het Dagelijks Bestuur van het CDA Limburg is op zoek naar nieuwe collega’s

Als CDA Limburg zijn wij op zoek naar een verdere versterking van het Dagelijks Bestuur. Door een herschikking van functies zijn de posities van penningmeester en secretaris vacant.

Lid Dagelijks Bestuur:

Het Dagelijks Bestuur (DB) van het CDA Limburg is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding het CDA Limburg en is daartoe door het Algemeen Bestuur (AB) gemandateerd. Het DB vertegenwoordigt het CDA Limburg niet alleen binnen de provincie, bijvoorbeeld in relatie tot de CDA Statenfractie, maar ook op nationaal niveau. Het DB zorgt voor de voorbereiding van de besluitvorming en de uitvoering van de besluiten van het AB en de Algemene Ledenvergadering (ALV).

Penningmeester:

-Verantwoordelijkheden-

Wat voor een lokale afdeling geldt, geldt uiteraard ook voor de provinciale afdeling. Een afdeling kan weinig beginnen zonder voldoende financiën. De provinciale penningmeester draagt dan ook zorg voor het beheer van de financiële middelen; vgl. artikel 14 standaard-reglement gemeentelijke afdeling: De penningmeester heeft het beheer van de gelden en is daarvoor verantwoordelijk. Hij of zij is verantwoordelijk voor het innen van de afdrachten van de afdelingen, Statenleden en leden van GS. Regelmatig wordt door hem of haar aan het bestuur en jaarlijks aan de ALV verantwoording afgelegd van het gevoerde beleid en verslag uitgebracht over de financiële toestand van de afdeling.

Het gehele bestuur is verantwoordelijk voor het gevoerde financiële beleid.
De penningmeester onderschrijft het CDA-gedachtegoed en is lid van het CDA dan wel bereid lid te worden.

 

Taken van de penningmeester:

Tot de (praktische) taken van de penningmeester behoren onder andere:

•          Het opstellen van de jaarlijkse begroting;

•          Het opstellen van de jaarrekening;

•          Het innen van de afdracht van gemeentelijke afdelingen, volksvertegenwoordigers etc.;

•          Het voeren van een adequate en inzichtelijke administratie van inkomsten en uitgaven;

•          Het voeren van een solide financieel beleid.

 

Secretaris:

De secretaris heeft vitale rol in het contact met de afdelingen, een regierol in de planning en bewaakt de reglementen. De secretaris stelt in overleg met de voorzitter de agenda van de vergaderingen op en is verantwoordelijk voor de verslaglegging. Ook het formuleren van behandelvoorstellen voor het bestuur of de Algemene Ledenvergadering gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de secretaris.

 

Taken van de secretaris:

  • De secretaris van het Dagelijks Bestuur draagt zorg voor het voorbereiden en uitvoeren van de besluiten van het DB. De secretaris is specifiek belast met een tweetal portefeuilles te weten de portefeuille Integriteit en de portefeuille buitenlandse betrekkingen.
  • Bestuurlijk verantwoordelijk voor de kandidaatstellingsprocedures (formele procedure tot aan kiesraad)
  • Onderhoudt reguliere contacten met de secretarissen van de lokale afdelingen en CDA-organen

 

Procedure:

Geïnteresseerden voor de functie van lid Dagelijks Bestuur/penningmeester en lid Dagelijks Bestuur/secretaris kunnen dit kenbaar maken door een motivatiebrief inclusief CV per e-mail toe te sturen aan Nova Klok ([email protected]).

Reageren is mogelijk tot en met 26 april 2024.

Op basis van de reacties worden kandidaten geselecteerd voor een gesprek. Het is de bedoeling dat de selectiecommissie een voordracht doet aan de ALV.

De selectiecommissie wordt gevormd door de voorzitter van het DB, een ander lid van het Dagelijks Bestuur en van het Algemeen bestuur en een vertegenwoordiger van de Statenfractie.

 

Dagelijks Bestuur CDA Limburg

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.