04 augustus 2023

ZOMERBRIEF 2023

Geachte en gewaardeerde CDA-leden, beste mensen,                

            “We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk”

            Citaat: Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans, hoogleraar transities en duurzaamheid.

           

Zomerbrief

            In deze turbulente tijd bieden wij u graag de zomerbrief 2023 aan. Deze keer gevuld met de inhoudelijke bijdragen van onze fractie betreffende de gemeentelijke jaarrekening 2022, de 1ste Bestuursrapportage 2023 en de Kadernota 2023. Voor de inhoud verwijzen we kortheidshalve naar de bijlage.

            Toekomst

            Naar aanleiding van de turbulentie binnen de partij is tijdens de recente ALV een commissie ingesteld, die tot opdracht heeft te bezien hoe het CDA Limburg verder de toekomst inzal gaan (de commissie Vlecken). De ontwikkelingen in Den Haag tijdens de afgelopen weken brengen ons aan de vooravond van nieuwe landelijke verkiezingen. Dit alles maakt dat een snelle oplevering van de opdracht van de commissie Vlecken aan de orde is.

            Daarom heeft de commissie besloten om tijdens het vakantiereces het contact met de afdelingen te zoeken om met elkaar het gesprek aan te gaan. Dit zal gebeuren in de vorm van regiobijeenkomsten. In die bijeenkomsten zal het gaan over de navolgende thema’s: onze ideologie (kernwaarden), relatie lokaal - provinciaal- landelijk - Europees, zichtbaarheid van onze partij (positionering en profiel), organisatie(vermogen) vanuit lokaal perspectief, hoe moeten we samen verder

            Uiteraard zullen we als bestuur acte de préséance geven tijdens deze bijeenkomst in augustus. Onze insteek daarbij is dat we op landelijk niveau een duidelijke koerswijziging willen zien. Een waarbij niet alleen vanuit de Haagse randstadbubbel wordt geacteerd maar er ook nadrukkelijk positie en ruimte is voor de regio. Met een volksvertegenwoordiging die daar naadloos bij aansluit: ‘mensen-mensen’ die zich oprecht en intrinsiek verbonden voelen met de regio, haar cultuur, problematieken, maar ook haar kansen en mogelijkheden.

            Mocht u ons suggesties willen meegeven, dan houden we ons daarvoor uiteraard graag aanbevolen. Reageert u dan via een reply op deze e-mail. Overigens is de commissie ook voornemens een leden-enquête te houden.

            De commissie Vlecken verwacht begin september de resultaten van haar onderzoek te kunnen presenteren.

            Vooraankondigingen

            De partij kan niet zonder leden, de fractie niet zonder partij en het bestuur is niets zonder beide. Dat vraagt dus om regelmatig onderling contact en overleg. Gelet daarop heeft het bestuur besloten tot:

            -        Heisessie fractie-wethouder-bestuur

            Op 23 september a.s. vindt er een informeel samenzijn plaats van het bestuur, de fractie en onze wethouder. De bedoeling is om terug te blikken en vooruit te kijken. Wat is gerealiseerd, hoe hebben we dit voor elkaar gekregen, wat ligt er deze bestuursperiode nog voor ons en welke accenten worden daarbij geplaatst. Voldoende stof ter bespreking en ter overdenking. Uiteraard allemaal vanuit het perspectief van de verdere ontwikkeling van onze mooie gemeente.

            -        2e ALV 2023

            De ontwikkelingen in de afgelopen periode zijn voor het bestuur aanleiding om in 2023 een 2e ALV te houden. Zo mogelijk willen wij dit gepaard laten gaan met de organisatie van een symposium. Onder het voorbehoud van hetgeen de komende maanden staat te gebeuren, willen wij de datum voor dit gecombineerde event toch kenbaar maken. Noteert u  6 oktober a.s. alvast met potlood in uw agenda. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk

            Vakantie

            Het bestuur wenst u, mede namens onze fractie en wethouder, allemaal een fijne zomertijd en een mooie vakantie toe

            Hartelijke groet en graag tot ziens,

            Bestuur CDA Beekdaelen

            Roy van der Broek, Rob Roelofs, Benjo Daemen, Peter Philips, Marcel de Jong

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.