20 november 2021

Antoine Hekers gekozen tot lijsttrekker CDA

CDA Nederweert heeft de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen bepaald. Tijdens een, vanwege corona, digitale ledenvergadering hebben de leden unaniem ingestemd met het ervaren raadslid Antoine Hekers uit Ospel.

 

Antoine (56), getrouwd met Henny en vader van Daphne en Michelle, is sinds 2014 een zeer betrokken raadslid in de gemeente Nederweert. Hij heeft zich altijd sterk gemaakt voor het op orde houden van de financiën, ruimte voor ondernemerschap, een leefbaar buitengebied en aandacht voor de kernen.

De komende periode wil Antoine zich blijven inzetten op deze thema’s, maar ook oog houden voor de grote uitdagingen van vandaag de dag. Zo wil hij met het CDA de focus leggen op starters- en seniorenwoningen in alle kernen en initiatieven van onderop door verenigingen, organisaties en dorpsraden de ruimte geven. Daarnaast wil hij samen met de inwoners van Nederweert aan de slag met verduurzaming: “niet praten maar uitvoeren”.

Door zijn betrokkenheid bij verschillende maatschappelijke initiatieven is hij een bekend gezicht in Nederweert. Antoine hier zelf over: “Naast mijn drukke baan als mede-eigenaar van varkenshandel Hekers & Koppen wil ik iets betekenen voor een ander en voor de leefbaarheid in het dorp. Maatschappelijk actief zijn is me met de paplepel ingegeven en daarom één van mijn drijfveren waar ik energie van krijg.”

Zo is hij initiatiefnemer van Hartslag voor Nederweert, een stichting die de afgelopen jaren al vele levens heeft gered. Mede door dit initiatief zijn er AED’s beschikbaar in heel de gemeente en is er een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren. Verder is hij betrokken geweest bij de restauratie van de kerktoren in Ospel en heeft hij er voor gezorgd dat voetbalclub RKSVO zowel financieel als bestuurlijk gezond is overgedragen aan de volgende generatie bestuurders.

Voorzitter Henk Geraats kijkt uit naar de aanstaande gemeenteraadscampagne onder leiding van Antoine. “Antoine is energiek en benaderbaar, iemand die in allerlei opzichten midden in de samenleving staat. Hij staat met beide benen op de grond en met zijn ervaring de ideale lijsttrekker voor maart volgend jaar", aldus Henk Geraats.

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.