21 mei 2021

CDA Venlo stelt vragen over subsidie Sociaal Café

Op 20 mei werd duidelijk dat het Sociaal Café in Velden geen subsidie meer zal ontvangen van de gemeente Venlo. 

De CDA-fractie heeft recent meermaals contact gehad met de vrijwilligers van het Sociaal Café in Velden. Ook hebben we regelmatig contact gehad met de stichting Veldense Volkscultuur welke vanuit praktisch oogpunt de financiën van het Sociaal Café beheert. Het CDA heeft altijd gedacht en verwacht dat de subsidie alsnog toegekend zou worden en dat er sprake zou zijn van een weeffout vanuit de gemeente. Niet dus. 

Het CDA is teleurgesteld dat dit prachtige initiatief geen subsidie meer krijgen. Wij kunnen het niet verkroppen dat deze € 3.000,- euro wegbezuinigd wordt en bijvoorbeeld evenementen in de binnenstad er tienduizenden euro's erop vooruitgaan. Dit is nooit en ten nimmer het uitgangspunt geweest van de subsidieherijking in de ogen van het CDA. Een laatste argument is het gegeven dat we deze raadsperiode veel praten over een 'Inclusieve samenleving.' Deze is ver te zoeken wanneer dit soort initiatieven geen zekerheid geboden wordt.

Reden voor onze raadsleden Tom Verhaegh en Jack van den Hombergh om de volgende vraag aan het college te stellen:

1.    Is het college bereid om het Sociaal Café in Velden alsnog de subsidie toe te kennen waardoor ze de activiteiten voor een kwetsbare groep mensen
door kan laten gaan? Zo nee, waarom niet?

Het mag duidelijk zijn dat wij alles eraan gaan doen om deze grove fout van de gemeente te herstellen!


omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/leenpenningmeester-kost-sociaal-cafe-velden-na-15-jaar-de-subsidie

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.