Met elkaar, voor elkaar

Geen stad of dorp in Nederland weet succes en plezier zo goed te verbinden Venlo. Het succes van onze binnenstad als trekpleister voor toeristen, de economische aantrekkingskracht voor bedrijven, en de verbinding van de stad tussen het buitenland en de rest van Nederland maakt dat onze stad een ongekend economisch potentieel heeft. Dit leidt echter niet tot een extreme vorm van individualisme zoals we dat in andere delen van Nederland zien. In tegendeel, in Venlo zorgen we voor elkaar, vieren we samen feest, en kijken we nog echt naar elkaar om. Dit is wat Venlo zo uniek maakt. Dit is wat ons zo trots maakt om hier te wonen.

Venlo staat echter voor grote uitdagingen. De coronacrisis heeft grote impact gehad op de leefbaarheid van de binnenstad, er heerst grote onzekerheid omtrent de toekomst van de horeca en het verenigingsleven in de hele gemeente staat onder druk. Ook is er sprake van een wooncrisis. Huizen worden duurder met de dag, er is een chronisch gebrek aan huizen voor starters, en de huidige huizen voldoen al lang niet meer aan de eisen van deze tijd. Daarnaast waait de wind van Europeanisering en globalisering steeds harder door onze gemeente. Veel mensen voelen zich bedreigd door de voortduwende immigratie, digitalisering, en het dreigende individualisme dat deze veranderingen met zich meebrengen. Hoe we met deze uitdagingen omgaan bepaalt voor een groot gedeelte onze toekomst.

Het CDA Venlo wil samen met u deze uitdagingen aan gaan. Wij willen de stad klaar maken voor de toekomst zonder haar eigenheid te verliezen. Het CDA wil weer die stem zijn van het overgrote deel van de Venlose burgers die op een fatsoenlijke manier wil leven, die met respect met elkaar om wil gaan, die voor elkaar wil zorgen en die wil genieten van het al het moois dat alle stadsdelen te bieden hebben. We willen de mensen aanspreken die zich herkennen in deze kernwaarden van het CDA. We gaan er alles aan doen om uw belangen zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Een belofte die wij hier doen met volle overtuiging en respect jegens onze kiezers en alle Venlonaren die we hopelijk mogen vertegenwoordigen in het stadsbestuur. Dit is onze belofte aan de inwoners van Venlo en vormt de kern van ons beleid.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.