13 september 2021

Ons raadslid Jos Hoezen over de veiligheid in het gebied Maalbeek

Ook de veiligheid in het buitengebied is van wezenlijk belang.   

Ons raadslid Jos Hoezen en zijn Belfeldse collega raadsleden  Leon v.d. Beucken en Inge Simons vragen nog eens extra aandacht hierom bij het college. Specifiek betreffende het gebied “Maalbeek”. Hier wordt veelal gerecreëerd door wandelaars, fietsers, mountain bikers en is er een gerenommeerde camping  gevestigd. Het langzaam verkeer heeft hier dus de overhand . Van paden komende uit de bosrijke omgeving kan het snelverkeer op de Maalbekerweg ineens geconfronteerd worden met betreffend langzaam verkeer. 

De huidige maximum snelheid voor deze weg is 60 km. Echter, deze snelheid in dit gebied levert geregeld “levensgevaarlijke” situatie op . Nu is het niet de vraag of, maar wanneer  er een ernstig  ongeluk plaats zal vinden. Met klem verzoeken betreffende raadsleden dan ook om de gedoogde snelheid op deze weg van 60 km per uur terug te brengen naar 30 km.

Tevens geven zij het college en raad mee, om te bezien of zulke maatregel op niet meer plaatsen in groot Venlo van toepassing zou moeten zijn. Recreëren in ons buitengebied levert een wezenlijke bijdrage aan de leefbaarheid voor inwoners van Venlo en haar bezoekers. Aan de gemeente de plicht deze veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen. Veilig wonen, en veilig recreëren. Ook voor het CDA van groot belang.  

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.