07 april 2017

Politiek Café Inclusie versus Discriminatie

Op dinsdag 11 april organiseert CDA Venlo een Politiek Café met als onderwerp “Inclusie versus Discriminatie”. De laatste jaren hebben we vaker met verschillende vraagstukken te maken met betrekking tot onze multiculturele samenleving, denk aan de “pleur op” en “minder minder”- uitspraken, zwarte pieten-discussie, etnisch profileren en anoniem solliciteren. Vraagstukken waar de termen inclusie, acceptatie en discriminatie om de hoek komen kijken. Maar wat doen deze uitspraken en discussies met mensen en vooral jongeren? Welk invloed en verantwoordelijkheid heeft politiek op dit vraagstuk? Wat houd discriminatie nou precies in en hoe is dit te melden? En is een inclusieve samenleving zonder discriminatie en uitsluiting een utopie?
Deze vraagstukken zullen  op dit Politiek Café behandeld worden door middel van een interactieve presentatie over inclusie door Cemil Yılmaz (Inclusie & Acceptatie expert, IZI Solutions) en een voorlichting over discriminatie door Camila van Keulen (consultant, Anti Discriminatie Voorziening Limburg). Kaya Turan Koçak, voorzitter van CDA Kleurrijk, zal de avond leiden. Vanuit de politie en gemeente zullen betrokkenen aanwezig zijn voor eventuele vragen. 

Politieke kleur of juist kleurloos, eenieder die betrokken is bij of geïnteresseerd is in dit onderwerp is van harte welkom om deel te nemen aan dit politiek café. Dit zal plaatsvinden in 't Raodhoes in Blerick op dinsdag 11 april om 19:00 uur. 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.