Arie-Pieter Verdoorn

Bestuurslid

“Gemeente Aalburg moet meer geld vrij maken voor sport en gezondheid”

Dat politiek belangrijk is, kreeg ik al vroeg mee van huis uit. Ik ben opgegroeid in Heesbeen en later verhuisd naar Eethen waar mijn ouders een varkens- en schapenhouderij hadden. Politieke beslissingen hebben de afgelopen decennia veel invloed gehad op het boeren bestaan en zo is de eerste interesse ontstaan voor de politiek. Op school en tijdens de aanloop naar de eerste keer stemmen wordt je politieke voorkeur bepaald.

Het CDA wordt gezien als een boerenpartij en had door mijn achtergrond al meteen mijn voorkeur. Dat het CDA echt bij mij hoorde ontdekte ik tijdens het premierschap van Jan-Peter Balkenende. Dat Balkenende de normen en waarden van de samenleving opnieuw bespreekbaar maakte, sprak me erg aan. Hij ging de strijd met Fortuyn aan met argumenten en respect, terwijl andere partijen  respectloos met hem om gingen.  De normen en waarden van Balkenende hebben er mede voor gezorgd dat hij 8 jaar het premiers vak kon beoefenen.  Ze blijven altijd actueel maar je ziet de samenleving er bewust of onbewust er afstand van nemen. Het is daarom belangrijk de normen en waarden steeds opnieuw op de politieke agenda te houden.

Ik ben in 2002 lid geworden van het CDA en enkele jaren later ook actief betrokken geraakt bij CDA Aalburg. In 2010 heb ik al op de lijst gestaan voor de het CDA en tijdens de komende verkiezingen sta ik als nummer 5 op de lijst. Momenteel ben ik als assistent controller werkzaam bij Everest (ICT) in Den Bosch. Het is voor de gemeente Aalburg cruciaal om leefbaar en veilig te blijven. Dit is de laatste 8 jaar mede door Loes Lijmbach uitstekend gelukt. Projecten als de Eng, zuidrand Eethen, sportpark Veen en het vernieuwde marktplein zijn hier voorbeelden van.

Persoonlijk vind ik beweging en gezondheid een voornaam thema voor de nieuwe gemeenteraad (2014-2018). Mensen moeten voldoende blijven bewegen om gezond te blijven. Vanuit de gemeente moet hier meer subsidie voor vrij komen zowel voor de jeugd als voor ouderen.  Een kleine investering in het actief houden van mensen kan in de toekomst tot een daling van de gezondheidskosten leiden. Belangrijke thema’s die de komende periode op sportief gebied oplost moeten worden is de atletiek vereniging Altena Road Runners, maar ook de capaciteitsproblemen van Noad’32 en Wilhelmina’26.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.