01 februari 2022

CDA Dongen – ’s Gravenmoer op werkbezoek bij de Cammeleur en ISN Isra Dongen (Moskee & Cultureel Centrum)

Het CDA Dongen – ’s Gravenmoer heeft in januari al diverse (online) werkbezoeken mogen afleggen. Afgelopen maandag is hier een werkbezoek aan de Cammeleur aan toegevoegd, en voor komende vrijdag staat ISN Isra Dongen (Moskee & Cultureel Centrum) op de planning. Het CDA staat voor eerlijkheid en transparantie, waarbij er naar inwoners en lokale expertise wordt geluisterd. Wilt u ook in gesprek met het CDA? Neem dan contact op via cdadongen.nl

De Cammeleur
Er vond afgelopen maandag 31 januari een bezoek plaats van zes CDA-leden aan de Cammeleur. Dit bezoek had als doel een beeld te krijgen van de organisatie en het gebouw. Er vond eerst een rondleiding plaats met Jurgen Jansen (directeur Stichting Donckhuys). De rondleiding toonde dat de Cammeleur, met zijn partners Stichting Donckhuys, Theek5, ContourdeTwern en het Kunstpodium, een belangrijke maatschappelijke functie vervult in de gemeente. Naderhand vond er een open gesprek plaats. Bij dit gesprek was ook Wanda Moelands (Theek5-programmamaker) aangehaakt. De andere partners waren uitgenodigd, maar zij konden helaas niet aansluiten. Er werd onder andere gesproken over de knelpunten en de oplossing(en) hiervan. Er is namelijk sprake van weeffouten die voor discussies tussen de partners zorgen. Een externe procesbegeleider moet mét de partners tot een oplossing komen.

ISN Isra Dongen
Aankomende vrijdag 4 februari vindt er vanuit het CDA ook een bezoek plaats aan de ISRA moskee en cultureel centrum in Dongen. Ook hier hoopt het CDA weer verhalen op te halen die we kunnen benutten bij het vormen van onze inbreng in de gemeenteraad.

Kunst, cultuur, waarden & tradities
Het CDA toont respect voor onze waarden en ons cultureel, religieus, agrarisch en historisch erfgoed, en evenementen van gemeenschappelijkheid, zoals de Zomerspelen, het Oranjeparkfestival, Kerst en Carnaval. Het CDA acht een toekomstvisie, opgesteld samen met de Heemkundekringen, nodig om het (vrijkomend) cultureel, industrieel, religieus en groen erfgoed te kunnen beschermen. Daarnaast moet kwalitatief en betaalbaar kunst-, muziek- en cultuuronderwijs aandacht blijven krijgen. Hierbij moeten samenwerkingen tussen verenigingen en het onderwijs geïntensiveerd worden.

Namens het CDA Dongen – ’s Gravenmoer,
Marjolijn Diepstra
Kandidaat-raadslid (#2)

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.