20 oktober 2021

CDA Dongen - ‘s Gravenmoer stelt volledig vernieuwde lijst vast!

Het CDA Dongen - ‘s Gravenmoer heeft gisteravond haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 vastgesteld. 31 kandidaten gaan onder het motto “thuis in wat er leeft” de campagne in. Na de al eerder bekend gemaakte lijsttrekker Stijn Sips, staan er maar liefst 8 nieuwkomers in de top 10. Met trots presenteert het afdelingsbestuur van het CDA Dongen - ‘s Gravenmoer de kandidaten.

“Wij hebben een geweldige lijst met kandidaten, jong en oud, van hoge kwaliteit die door werk en verenigingsleven thuis zijn in wat er leeft in de samenleving. Ieder met zijn of haar eigen talent en expertise. Echte CDA’ers die voor de inwoners van Dongen, ‘s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart aan de slag willen. En dat zorgt voor een nieuwe frisse wind die kan gaan waaien”, aldus afdelingsvoorzitter Mark van den Broek.

De huidige fractieleden Annemarie, André en Koenraad maken, na 12 jaar raadslidmaatschap, plaats voor de nieuwkomers. Dit betekent echter niet dat hun kennis, ervaring en kunde verloren gaat, want de CDA kandidaten zullen door hun worden ingewerkt en worden begeleid, waarbij de dossiers overgedragen worden. De komende maanden zal de huidige fractie, zoals u van ze gewend bent, zich binnen de politiek constructief en bevlogen blijven opstellen.

De kandidaten van het CDA zijn thuis in wat er leeft in Dongen, ‘s Gravenmoer en Klein-Dongen-Vaart:

1) Stijn Sips
Stijn voert onze lijst aan. Hij is 20 jaar en studeert geneeskunde. Zijn uitgangspunt is om voorafgaand aan besluitvorming met ieder in gesprek te gaan en lokale expertise te benutten.

2) Marjolijn Diepstra
Marjolijn, 37 jaar, is getrouwd en moeder van twee kinderen. Samen wonen zij in de Biezen. Naast haar werkzaamheden en de politiek is ze bezig om een kinderyoga programma op te zetten. Voor Marjolijn is in oplossingen denken dé manier om politiek te bedrijven; een halfvol glas.

3) Coert van Os
Coert, 48 jaar, is een bekende in Dongen. Als horeca-exploitant van café De Salamander weet hij alles van ondernemen én is hij thuis in wat er leeft in Dongen.

4) Daniëlle Asin
Daniëlle is met haar 23 jaar de volgende twintiger in de lijst. Ze is recent afgestudeerd als psycholoog en momenteel werkzaam in de forensische psychiatrische zorg. Het sociaal domein wekt dan ook haar interesse: werken aan laagdrempelige en bereikbare zorg in Dongen.

5) Kees de Jong
Kees, 60 jaar, is agrariër in Dongen Vaart en dagelijks bestuurslid van het Waterschap Brabantse Delta. Hiernaast is hij actief bij Energie Dongen als bestuurslid. Duurzaamheid heeft Kees hoog in het vaandel staan. Zijn kennis en ervaring is van enorme toegevoegde waarde.

6) Wouter de Zwart
Wouter, 62 jaar, is een bekend gezicht in Klein-Dongen-Vaart. Hij is namelijk voorzitter van de dorpsraad én hij woont in de welbekende Hubertuskerk midden in Dongen Vaart. Hij heeft veel ervaring in het trainen van en werken in verschillende gemeentelijke organisaties. Hij weet als geen ander wat er nodig is voor een goede bestuurscultuur en de juiste dienstverlening.

7) Chris de Boer
Chris, 45 jaar, is woonachtig in ‘s Gravenmoer. Als lid van de WMO adviesraad is Chris thuis in het sociaal domein van onze gemeente. Hij staat voor de echte CDA waarden als naastenliefde, zorg voor de omgeving en rentmeesterschap. Ofwel ‘zorg voor je gemeenschap’, dat is volgens Chris hét CDA.

8) Hans Verkooijen
Hans is een echte vertrouwenspersoon die gaat voor de samenwerking en het resultaat. Deze combi maakt hem succesvol als leidinggevende in de logistieke dienstverlening. Hij is een bekende in het verenigingsleven, zo is hij actief bij de veteranen en voormalig lid van de Raad van Elf. Hans is 51 jaar en woont in de Hoge Akker.

9) Roeland van Woerkom
Roeland, 46 jaar, is recent weer terug komen wonen in ‘s Gravenmoer. Hiervoor woonde hij in Halderberge waar hij twee periodes raadslid is geweest voor het lokale CDA. Hij was daar tevens campagneleider en zit ook nu in het campagneteam.

10) Jacques van der Aa
Jacques heeft er al 24 jaar bestuurservaring in waterschappen op zitten. Deze kennis en kunde neemt hij mee in zijn functies binnen het CDA: steunfractielid en communicatie commissielid. Tevens is Jacques actief in het campagneteam.

De top 10 wordt verder ondersteund door onze andere kandidaten: 11. Max Claassen, 12. Edwin Branderhorst, 13. Wilbert Megens, 14. Friedy de Jong, 15. Koenraad van Eersel, 16. André Vonk, 17. Mirjam Jansen - Castricum, 18. Hans Jansen, 19. René Peeters, 20. Mieke Hummelink, 21. Liesbeth Megens, 22. Piet Melsen, 23. Kees Snoeren, 24. Marga Allard, 25. Jan Megens, 26. Dick Dankers, 27. Clement van der Ven, 28. Jos van Dongen, 29. Friso van Dooren, 30. Mark van den Broek, en op 31. Karel de Geus.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.