12 maart 2024

CDA vraagt aandacht voor carnaval onder Dongense jeugd

De Gentlemen of Dongen heeft, na jaren van grote inzet, aangegeven te stoppen met het organiseren van carnavalsfestiviteiten voor de Dongense jeugd. Helaas verdwijnt hierdoor een activiteit voor de jongeren. Daarom heeft het CDA afgelopen raadsvergadering hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Want “waar kunnen zij nu terecht?”.

Dongense jeugd
Jongeren onder de 18 jaar kunnen tijdens carnaval op weinig plekken terecht in Dongen. Gelukkig konden middelbare scholieren de afgelopen jaren terecht in JC de Poort bij de feesten van de Gentlemen of Dongen. Daar komt nu een einde aan. CDA-raadslid Marjolijn Diepstra: „We vinden dat de gemeente ook een rol moet pakken om ervoor te zorgen dat jongeren niet met lege handen achterblijven.”.

Waar nu?
Tijdens de afgelopen raadsvergadering vroeg het CDA hier dus aandacht voor. Zij wilden van het college van burgemeester en wethouders weten of ze in gesprek willen gaan met Horeca Dongen en/of Stichting de Peeënstekers om de mogelijkheden te bespreken voor een carnavalsfeest voor jongeren. „Misschien is er ook wel een rol weggelegd voor cultuurhuis De Cammeleur. Dat hebben we het college ook gevraagd.”, aldus Diepstra.

In gesprek
In de beantwoording gaf het college aan dat er binnenkort een evaluatie plaatsvindt met de organisatie van de Gentlemen of Dongen. Van hen hopen ze ook te horen waaraan behoefte bestaat bij de Dongense jeugd met carnaval. Ieder jaar, en ook dit jaar, vindt er afstemming plaats met Horeca Dongen en Stichting de Peeënstekers. Het college vindt het te voorbarig om al in te gaan of er een rol voor cultuurhuis De Cammeleur zal zijn weggelegd. Graag hoort het college eerst waar de jongeren zich het beste thuis voelen, alvorens er een plan wordt getrokken.

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Dan kunt u mailen naar [email protected] of appen naar 06 - 200 402 95.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.