08 juli 2023

Daniëlle Asin neemt afscheid van de gemeenteraad van Dongen

Met spijt in het hart kondigt Daniëlle Asin, raadslid namens het CDA Dongen - 's Gravenmoer, haar vertrek aan uit de gemeenteraad van Dongen. De aanleiding voor haar vertrek is de gezinsuitbreiding die ze binnenkort verwacht, en de nieuwe woning die Daniëlle en haar vriend mede om die reden gaan betrekken in een andere gemeente.

Passie voor het sociaal domein
Als lid van de gemeenteraad heeft Daniëlle Asin zich hard gemaakt voor een toegankelijk en bereikbaar sociaal domein. „Ik heb me altijd met veel plezier en toewijding ingezet voor de belangen van de Dongenaren. Als woordvoerder ‘sociaal domein’ mocht ik me bezighouden met het verbeteren van de zorg in Dongen. Een hele opgave, die ik altijd met veel overtuiging probeerde in te vullen.”, aldus Daniëlle Asin.

Een nieuwe fase
„Met het vertrek van Daniëlle verliest de CDA-fractie een kundig en hardwerkend raadslid. Natuurlijk begrijpen wij haar beslissing om deze volgende stap in haar leven te zetten. De CDA-fractie wenst Daniëlle en haar gezin het allerbeste toe en danken haar voor alle inzet.”, aldus fractievoorzitter Stijn Sips.

Nieuwe samenstelling fractie
De plek van Daniëlle Asin zal worden ingenomen door Jacques van der Aa. Van der Aa vervangt momenteel Hans Verkooijen in de gemeenteraad, die vanwege ziekte zijn werkzaamheden tijdelijk heeft neergelegd. Hans Verkooijen zal na het zomerreces terugkeren in de gemeenteraad, waardoor Jacques van der Aa kan doorschuiven naar de plek van Asin. Op donderdag 13 juli is de laatste raadsvergadering van Daniëlle Asin.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.