15 maart 2021

Dongense CDA leden zoomen met kandidaat Tweede Kamerleden

Afgelopen Algemene Ledenvergadering zijn de leden van het CDA Dongen – ’s Gravenmoer in gesprek gegaan met kandidaat Tweede Kamerlid Inge van Dijk. Eerder deze maand hadden de leden ook al de kans om te zoomen met huidig, en kandidaat, Tweede Kamerlid René Peters.

Inge van Dijk
Tijdens de Zoomsessie stelde Inge, nummer vier op de kandidatenlijst van het CDA, zich voor aan de Dongense leden. Inge was al enigszins bekend onder onze leden vanwege haar voormalige rol als voorzitter van CDA Brabant. Gedurende de sessie werd er verder in gegaan op haar campagne en doelen voor de toekomst. Een van haar doelen is om zich te blijven inzetten voor de Brabantse gemeenten, en hier dan ook voortdurend mee in contact te blijven de komende vier jaar. Vervolgens was er ook ruimte om vragen te stellen aan Inge. Dit leverde mooie gesprekken op tussen de CDA’ers.

René Peeters
Tweede Kamerlid René Peters kwam 1 maart virtueel op bezoek in de regio. De vroegere wethouder uit Oss ging graag met ons in gesprek over sociale thema’s, maar was ook van harte bereid andere vragen te beantwoorden. Deze Zoomsessie was georganiseerd door CDA Gilze en Rijen in samenwerking met de afdelingen Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Dongen en Goirle. Voor de Dongense leden dus nog een kans om kennis te maken met een CDA’er uit de Haagse politiek.

Zo ziet u maar weer hoe kort de lijntjes zijn, binnen het CDA, tussen de gemeente en landelijke politici. Op naar nog veel meer mooie samenwerkingen.

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.