29 maart 2022

Koninklijke onderscheidingen bij afscheid CDA raadsleden

Op maandagavond 28 maart 2022 is er afscheid genomen van de zittende gemeenteraad. Namens het CDA Dongen - 's Gravenmoer keren Annemarie van Eenennaam, André Vonk en Koenraad van Eersel na 12 jaar raadslidmaatschap niet meer terug in de gemeenteraad. Burgemeester Marina Starmans sprak met mooie woorden haar waardering voor onze drie raadsleden uit. Hierbij ontvingen zij alle drie een Koninklijke onderscheiding en zijn zij hiermee Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
U kunt dit bekijken in de video hiernaast.

12 jaar geleden hebben Annemarie, André en Koenraad voor het eerst het vertrouwen gekregen van de kiezer om een plek te krijgen in de gemeenteraad. Vertrouwen moet je verdienen, dat is één ding wat zeker is. Drie betrokken politici met een hart voor Dongen, 's Gravenmoer, met een hart voor de Dongenaar en de inwoners van de kleine kernen.

Koenraad, je neemt de inwoner van ’s Gravenmoer serieus, maar dat mag ook wel. Dankzij het mandaat van zoveel mensen uit ’s Gravenmoer mocht jij hun belangen vertegenwoordigen. Je ziet het als je plicht om de stem van ’s Gravenmoer te laten horen in de raadszaal. Dat doe je op een ingetogen en rustige wijze. Binnen de fractie was je het moreel kompas; je gelooft in eerlijke politiek.

André, ook in jou werd door de Dongenaren een overduidelijk vertrouwen uitgesproken. Keer op keer heb jij heel veel stemmen gekregen. Het lijkt erop dat jij bijna iedereen in Dongen kent en dat bijna iedereen in Dongen jou kent. Je bent een echte verenigingsman. Wat er ook aan de hand was in het Dongense, jij was op de hoogte. Als financieel expert nam jij alles wat met de begroting te maken had zeer serieus, tot 2 cijfers achter de komma benaderde jij ieder vraagstuk.

Annemarie, de afgelopen vier jaar heb jij invulling gegeven aan de rol van fractievoorzitter. Het CDA kwam uit een moeilijke periode en mede door jouw inzet staan we waar we nu zijn. Dat verdient een diepe buiging. Jouw dossierkennis is groot en de politiek benader je vanuit de inhoud. Met een constructieve en meedenkende houding ga je ieder gesprek aan. Daardoor ben je benaderbaar voor je collega-raadsleden en mede-CDA’ers, maar bovenal voor de inwoners.

Via deze weg bedankt het CDA nogmaals hun raadsleden die zich 12 jaar lang vol energie hebben ingezet voor de gemeente Dongen. Het is niet meer dan terecht dat zij hiervoor een Koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Wij zijn trots!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.