27 september 2021

Bedankt, het was mooi en tot ziens!

In de aankomende raadsvergadering op 7 oktober neem ik afscheid als CDA-raadslid van de gemeente Gemert-Bakel. Het is ook een afscheid van mijn geboortedorp Bakel want inmiddels ben ik verhuisd naar de gemeente Someren. Samen met mijn man René en ons kindje dat op komst is woon ik daar op een mooie plek waar weer nieuwe uitdagingen in het vooruitzicht liggen. Hoewel ik vol blijdschap uitkijk naar de toekomst doet dit afscheid ook een beetje pijn. Want de vele contacten met de mensen in onze gemeente waren bijzonder en afscheid nemen van mensen met wie je prettig hebt samengewerkt is altijd moeilijk. In de bijna 8 jaar als raadslid zijn er veel mooie en goede besluiten genomen. Met trots kijk ik naar de eerste stappen die gezet zijn in het centrum van Bakel. Een levendig plein waar mensen kunnen samenkomen op een terras en waar straks de verenigingen weer een plek hebben in het dorp. Stap voor stap wordt er gewerkt door veel Bakelse mensen en ondernemers aan dit doel.

In de afgelopen jaren moesten ook wel eens moeilijke besluiten genomen worden. De financiële situatie van de gemeente is gelukkig sterk verbeterd in de vorige en huidige raadsperiode. Er moesten in die tijd ook wel eens besluiten genomen worden die minder leuk waren. Als raadslid moet je goed kunnen luisteren, zaken kunnen overzien en besluiten durven nemen die voor de lange termijn goed zijn. Het is van groot belang dat je als raadslid echt tussen de mensen van jouw dorp of gemeente staat, zodat je ook weet wat het standpunt is van de zwijgende meerderheid. De mensen die je niet hoort, maar wel ziet, die je alleen tegenkomt als je zelf als raadslid zorgt zichtbaar te zijn.

Het was een eer om raadslid te mogen zijn, het was dankbaar en ik ben dan ook blij dat ik altijd op een respectvolle manier ben aangesproken. Ik hoop dan ook dat de politiek in Gemert-Bakel op een respectvolle manier met elkaar blijft omgaan. De kracht zit niet in het uitvergroten van verschillen, maar het bruggen bouwen en verbindingen maken. Dat geldt eigenlijk voor alles in het leven. Daarom wens ik jullie veel wijsheid en geluk toe voor de toekomst. Tot ziens en het gaat jullie allemaal goed!

Mijn opvolger staat al klaar in de CDA-fractie. Hendrik van Hout uit Bakel zal het stokje van mij overnemen en ik weet zeker dat hij het raadslidschap met veel enthousiasme en energie gaat vervullen. Ik ben blij met zijn voordracht en wens hem veel succes!

Anita Sleegers – Relou
06-13048355

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.