10 mei 2021

Bouwen in De Rips

Vaak hebben wij het geroepen; bouwen, bouwen, bouwen!
Wij zijn dan ook super trots dat de bestemmingsplannen voor vele plannen nu naar de raad komen. Dat is de eerste belangrijke stap in de (vaak lange) procedure om tot de schop in de grond te komen. Op basis van de huidige bestemmingsplannen is het vaak niet mogelijk om woningen te bouwen. Daarom zullen wij in de raad het besluit nemen om dit mogelijk te maken, het nieuwe bestemmingsplan vast te stellen.

Dit gaan we nu doen voor het plan “Paterslaan De Rips”.
In november 2019 heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met het in exploitatie nemen van twee bouwgrondcomplexen. Dit waren de plannen “Paterslaan De Rips” en “De Berken in Milheeze”. CDA heeft destijds uiteraard ingestemd met dit voorstel. Voor het CDA Gemert-Bakel is het altijd een topprioriteit geweest dat er voldoende mogelijkheid is te bouwen in al onze kernen. Bouwen in de kernen is namelijk belangrijk voor de leefbaarheid en toekomstbestendigheid van de dorpen. Zonder goede doorstroming en starters aan ons te blijven binden kan dit ten koste gaan van leefbaarheid. Uiteraard met de juiste voorzieningen, economie, (openbaar)vervoer en groen. Hier is ook een verantwoordelijkheid van onze woningbouwcorporatie weggelegd. Niet alleen richten op Gemert, maar zeker ook bouwen naar behoefte in alle kernen! Er is vraag naar sociale huur- en koopwoningen in alle kerkdorpen. Wij hopen dan ook dat Goed Wonen de behoefte hiernaar ook gaat oppakken in de nieuwe plannen in De Rips.
KERNgezonde kernen zijn één van de criteria om onze gemeente gezond te houden.

De gronden aan de Paterslaan zijn al langere tijd in eigendom van de gemeente, maar door andere nog beschikbare bouwkavels (Kwartelhof en Hertsigstraat) is dit plan nog niet eerder in ontwikkeling gekomen. Wij begrijpen dat het wachten lang geduurd heeft. Maar wij zijn dan ook zeer blij dat er nu grote stappen gezet zijn en het plan in de verkoop en realisatie kan. 40 + 3 woningen in De Rips is natuurlijk supermooi!
Mooi voor onze gemeente, mooi voor De Rips en mooi voor iedereen die op de Paterslaan zijn droom kan gaan waarmaken.

In het plan is voor iedereen een kans. Het is mogelijk om vrijstaand te bouwen. Maar ook rijtjeswoningen zijn mogelijk. Mede door enquêtes en Webinars is het plan tot stand gekomen. Uiteindelijk is het plan in bouwhoogtes, na een goede dialoog, nog iets aangepast. Zo is er een gedragen plan naar behoefte van De Rips ontstaan.

Zoals hierboven genoemd vinden we het belangrijk dat in alle dorpen gebouwd kan blijven worden en dat er ook voldoende mogelijkheden zijn voor alle doelgroepen. Met dit plan komt hiervoor weer de mogelijkheid in De Rips. Dit smaakt naar meer en hopelijk kunnen we snel over het volgende plan te besluiten.

Mocht u nog vragen hebben, dan staan wij u graag te woord of maken een afspraak met u.

CDA Gemert-Bakel

Stefan Janszen
0610234611

[email protected]

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.