07 februari 2022

CDA: Doen waar het om draait in Gemert-Bakel

Vorige week schreef ik al dat de 4 jaar van deze raadsperiode er bijna op zitten. Nu wordt het dan ook tijd om onze nieuwe plannen en ideeën voor de komende 4 jaar te gaan presenteren. Natuurlijk kunt u van het CDA een mooi en helder verkiezingsprogramma verwachten, maar ik neem u nu alvast mee in een aantal punten waar wij voor staan.

Het CDA Gemert-Bakel is trots op onze gemeente met haar zeven sterke en unieke kernen. Geen kern is hetzelfde en dat maakt onze gemeente juist zo mooi. De gemeente Gemert-Bakel is mooi door haar inwoners, haar verenigingen en clubs, vrijwilligers, ondernemers en maatschappelijke instellingen. Maar om alle kernen bruisend en leefbaar te houden, ook voor de generaties die na ons komen, moet je blijven investeren. Doelgericht, in de dingen die er voor alle inwoners toe doen. Zo wil het CDA de ruimte bieden voor iedereen en voor goede initiatieven. We denken vanuit mogelijkheden, in plaats van wat allemaal niet kan. Oftewel: we doen waar het om draait!

Onze gemeente krijgt voldoende woningbouw voor alle doelgroepen en is financieel gezond. We pakken door op centrumplannen in Gemert, Milheeze en Bakel. We pakken het onderhoud van wegen en fietspaden aan en maken deze verkeersveilig. De routes naar scholen en sportaccommodaties zijn een belangrijk aandachtspunt, maar ook overige knelpunten verdienen aandacht en worden aangepakt. In De Rips maken we ons hard om alle bestaande voorzieningen te behouden. Maar doen waar het om draait is bijvoorbeeld ook het veiliger maken van de parkeerplaats bij het voetbalveld in De Mortel.
In Elsendorp zorgen we voor leefbaarheid door onder andere een mooie speelvoorziening te realiseren voor onze kleinste dorpsgenoten. Samen met u als inwoner werken we bijvoorbeeld aan Heerenbosch III in Handel.

Maar het is ook duidelijk dat zorgen vóór elkaar en mét elkaar meer dan ooit nodig is. Al twee jaar lang staat onze (mentale) gezondheid en veerkracht onder druk. Het doet ons beseffen dat we elkaar stiekem harder nodig hebben dan we misschien bij stilstaan. Samen bereiken we immers meer. En juist dat maakt het CDA ontzettend trots op de vele zorgvrijwilligers die zich onverminderd inzetten in onze gemeente! Van mantelzorgers tot de zorgcoöperatie, iedereen is essentieel. Dat moeten wij koesteren en blijven ondersteunen.

Daarnaast is (mentaal) gezond blijven door sport, beweging en een gezonde levensstijl is cruciaal. Verder zorgt sport voor maatschappelijke betrokkenheid en geeft het plezier. Al onze sportvoorzieningen moeten behouden blijven en dat zullen wij ook laten zien in de aankomende raadsvergadering. Wij zullen een motie gaan indienen om een campagne te starten om jongeren nog meer aan het sporten te krijgen. Daarom is het herstellen van het dak van de sporthal van groot belang. Dat moet snel en kundig. Sportverenigingen mogen er niet onder lijden. Daarna dient de verantwoordelijke hiervoor aansprakelijk gesteld te worden. 

Wilt u graag met ons in gesprek? Neem dan vooral contact op.

Namens CDA Gemert-Bakel,

Stefan Janszen

Fractievoorzitter & Lijsttrekker
0610234611

[email protected]

 

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.