22 november 2015

Erik Schoone: “Samen werken aan een nog sterker CDA Gemert-Bakel”

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA Gemert-Bakel op 12 november jl. is Erik Schoone voorgedragen als en unaniem gekozen tot voorzitter van het CDA Gemert-Bakel. Hij volgt hiermee Petra Bongers op die voorzitter was vanaf 2008. Dankbaar voor het grote vertrouwen dat hem door de leden is gegeven stelt Erik Schoone zich voor en geeft hij aan waar de komende tijd de focus op zal liggen.

Erik Schoone: “Samen werken aan een nog sterker CDA Gemert-Bakel”

Mijn naam is Erik Schoone, 27 jaar oud, en sinds juni dit jaar ben ik gelukkig getrouwd met Daisy. Momenteel ben ik nog woonachtig in Elsendorp, maar binnenkort zullen wij onze intrek nemen in ons nieuwe huis aan de Fliere in Gemert. Na het VWO gevolgd te hebben aan het Commanderij College heb ik landschapsarchitectuur in Wageningen en Planologie in Nijmegen gestudeerd. Inmiddels ben ik trainee bij de Toekomst van Brabant. Dit is een traineeprogramma waarin 40 starters op de arbeidsmarkt twee jaar werkervaring opdoen bij drie verschillende overheidsinstanties. Zo heb ik acht maanden gewerkt voor de gemeente Breda en ben ik nu werkzaam voor de gemeente Veghel. Vanaf januari werk ik weer voor een andere, voor mij nog onbekende organisatie. Daarnaast handbal ik in het heren 2-team van Tremeg.

Als oudste zoon van voormalig voorzitter Pieter Schoone is het CDA Gemert-Bakel voor mij geen onbekende. Ik ben ruim een jaar geleden bestuurslid geworden omdat ik me goed kon en kan vinden in de daadkracht, duidelijkheid en standpunten van het CDA Gemert-Bakel. Bovendien wil ik de algemene lijn van het CDA (de positieve grondhouding, solidariteit richting elkaar en blik op de toekomst met oog voor tradities) uitdragen. Na een lastige periode voor het CDA landelijk, waarin de partij zoekende was naar een juiste houding binnen het huidige politieke klimaat, klimt de partij langzaam op. Het besef dat het populistische geschreeuw van sommige andere partijen niet tot constructieve oplossingen leidt, begint bij steeds meer mensen door te dringen. Er is duidelijk ruimte en behoefte aan een weerbaar maatschappelijk midden.

Toen ik ruim een jaar geleden ben toegetreden tot het bestuur van het CDA Gemert-Bakel, ben ik als penningmeester aan de slag gegaan. Een rol die ik met veel plezier heb vervuld, maar voor mijn gevoel kan ik als voorzitter meer betekenen. Ik ben een positief ingesteld persoon die op zoek is naar mogelijkheden en oplossingen en niet te lang bij een probleem wil blijven hangen. Afspraken maken en nakomen en een goed contact tussen bestuur, fractie en leden is essentieel om een succesvolle vereniging te kunnen zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk om vernieuwend te blijven in onze plannen voor de gemeente Gemert-Bakel, onze manier van communiceren en onze activiteiten. Vol enthousiasme en met veel energie ga ik proberen om dit samen met het bestuur, de fractie en onze leden voor elkaar te krijgen.

De komende tijd gaat het bestuur in de eerste plaats in nauwe samenwerking met de fractie werken aan activiteiten in het kader van ledenwerving en –behoud. Met de campagne #ikdoemee geeft het landelijke CDA al aan dat het belangrijk is om nieuwe leden te werven. Als CDA Gemert-Bakel onderstrepen wij dit, maar wij willen ons ook richten op het creëren van een meerwaarde om lid te zijn van het CDA Gemert-Bakel. Bij het CDA staan de deuren open voor mensen die (actief) lid willen worden. Wij blijven continu op zoek naar mensen met de potentie om het CDA op zowel politiek als

bestuurlijk vlak te versterken. Daarnaast is het alweer van belang ons te richten op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Onze ambitie is om minstens net zo groot te worden als bij de vorige verkiezingen. Met twee wethouders en negen raadsleden staan we er als CDA Gemert-Bakel uitstekend voor, maar stilstand is achteruitgang dus we zullen blijven werken om als CDA Gemert-Bakel de belangen van onze inwoners goed te behartigen. Goed contact tussen bestuur, fractie, leden van het CDA en inwoners van Gemert-Bakel is daarbij van cruciaal belang.

Met dit verhaal hoop ik een goed beeld te hebben gegeven van mij als persoon, mijn drijfveren als voorzitter en de focus voor de komende tijd. Samen werken we aan een nóg sterker CDA Gemert-Bakel en daar zal ik me dan ook met veel frisse energie voor inzetten!


Erik Schoone

Voorzitter CDA Gemert-Bakel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.