04 september 2023

Gimmert Mert: Idee of plan? Kom grabbelen dan!

 

De vakantie zit er weer op. Inmiddels lijkt bijna iedereen de draad weer op te pakken na een paar weken vrij. Hopelijk hebt u een fijne zomerperiode gehad, of u nu weg bent geweest of thuis bent gebleven. Zelf vind ik het altijd fijn om weg te gaan, maar ook altijd weer prettig om thuis te zijn, in ons mooie Gemert-Bakel! Zeker als er verhalen langskomen over extreem hoge temperaturen, enorme hagelstenen of overstromingen, dan mogen we toch blij zijn dat het in Nederland over het algemeen meevalt. 

Ondertussen stevenen we landelijk (wederom) op nieuwe verkiezingen af. Ongetwijfeld gaat u daar de komende periode veel van zien. Meestal is het een voordeel om onderdeel te zijn van een landelijke partij. Zo kunnen we via ons eigen kamerlid Inge van Dijk veel lokale zaken onder de aandacht krijgen in Den Haag. Volgens het CDA Gemert-Bakel moet men doen waar het omdraait, want met gedoe in Den Haag schiet niemand iets mee op. Wij blijven ons in elk geval ook tijdens deze periode volle bak inzetten voor onze gemeente, want er is genoeg dat gewoon door moet. Zoals de woningbouwopgave, bereikbaarheid van en naar onze gemeente, het geven van perspectief aan agrariërs en de nieuwbouw van scholen. 

‘De draad oppakken’ betekent voor onze fractie dan ook dat wij weer volop aan de slag mogen met het nemen van goede besluiten voor onze gemeente. Doen waar het om draait, voor u. Komende raadsvergadering gaan we onder andere een besluit nemen over een woningbouwplan in Bakel, aan de Roessel en besluiten we ook over de Nota Grondbeleid. Kortom: we zijn weer van start!

Over het weer gesproken overigens: weet u waar het komende zondag, 10 september, prachtig weer voor is? Een wandeling over Gimmert Mert! En als u daar toch bent, kom gerust even bij ons langs. Wij nodigen u uit om goede ideeën, plannen of juist uw ergernissen met ons te delen op ons prikbord. Want Gemert-Bakel is natuurlijk nooit af: er is nog genoeg te verbeteren. Dat horen we graag van u! Voor een geprikte post-it mag u of uw kind een keer grabbelen in de grabbelton. Er is natuurlijk ook koffie en onze appeltjes. Dus komt u ook even langs? Graag tot dan!

Namens CDA Gemert-Bakel,

Erik Schoone

[email protected]

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.