07 april 2017

Glasvezel in Gemert-Bakel

Er zijn nu nog teveel plekken in onze gemeente waar je maar moet afwachten of je internetverbinding hebt. Waar je ellenlang moet wachten voordat één foto via de mail verstuurd is.

Of een factuur, of offerte, want ook ondernemers kunnen vandaag de dag echt niet meer zonder snelle internetverbinding. Hetzelfde geldt voor scholen, verenigingen, noem maar op.

Logisch dus, dat meerdere dorpsraden bij onze raadsleden hebben aangegeven hoe belangrijk de aanleg van glasvezel van hun dorp is.

Snel internet is dan ook nog steeds één van de kansen die het CDA ziet. We hebben er alle begrip voor dat gezocht wordt naar samenwerking in de regio. Om voor de beste prijs, zoveel mogelijk mensen aan te sluiten. Maar het duurt wel lang, dus hebben we het college regelmatig gevraagd de druk erop te houden.

Nu lijkt er dan eindelijk schot in de zaak te komen. Afgelopen woensdagavond stond het onderwerp glasvezel op de agenda van twee raadscommissies. Na lang wachten en onderhandelen is de weg naar een besluit ingezet.

Het CDA is blij met deze vooruitgang. Maar nu moet er ook garen op de klos komen. De dorpen willen vooruit! En willen we onze ondernemers behouden, of zelfs nieuwe bedrijven hiernaar toehalen, is glasvezel hard nodig. We hebben het college met klem gevraagd de dorpsraden actief te informeren over de stand van zaken.

Het CDA blijft de voortgang scherp volgen. Want glasvezel moet er komen. Afspraak is afspraak!

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.