25 mei 2020

Miranda de Ruiter stopt als wethouder

In 2014 maakte het CDA Gemert-Bakel een vernieuwing door. Vele nieuwe namen kwamen op de kieslijst voor de verkiezingen. Een goede verdeling tussen man-vrouw, leeftijd en alle kernen waren vertegenwoordigd. Zo ook Miranda de Ruiter uit Handel.

De nummer 7 van die kieslijst komt met voorkeursstemmen in de raad. Maar daar nam Miranda eigenlijk nooit zitting in. Miranda werd direct wethouder, wethouder financiën.

Dit was geen makkelijke tijd om deze taak te gaan vervullen. De gemeente stond onder toezicht van de provincie omdat er een negatief saldo was van 11 mio.
Maar met hard werken, positieve blik en openstaan voor de kansen werd het roer gekeerd. Dit zijn ook de karaktereigenschappen van Miranda.
2018 brak aan en wederom Miranda op de kieslijst en nu als nummer 3. Wederom met veel voorkeurstemmen werd ze gekozen en wederom werd Miranda wethouder. Ze had er veel zin in de goede ingeslagen weg voort te zetten.
Er werden grote stappen gezet op financiën en de bouwgrondexploitatie. Geen toezicht van de provincie meer en ons weerstandsvermogen meer dan op peil.
Maar ook dossiers als duurzaamheid, golfbaan en Kasteel Gemert werden voortvarend opgepakt. Daarnaast werd er voor gezorgd dat vele ondernemers en bedrijven zich vestigde op onze bedrijventerreinen (Smartpark en Bolle Akker). Dit is ook terug te zien in de huidige stand van zaken. Daarnaast waren wij blij met haar als vertegenwoordiging in diverse (regionale) besturen.

Plots kwam afgelopen week het bericht dat ze door privé omstandigheden haar ontslag indiende. Daar heeft het CDA Gemert-Bakel alle respect voor en kunnen niet anders zeggen dan dat dit een moedig besluit is. Tenslotte gaat er niks boven thuis.

Wij willen Miranda meer dan bedanken voor haar harde werk en tomeloze inzet. Maar ook buiten het gemeentehuis, raadszaal of fractiekamer gaan we haar missen. Een warm, empathisch persoon die veel gezelligheid met zich mee brengt.

Op de korte termijn worden de taken waargenomen door Inge van Dijk, Anke van Extel-van Katwijk (beide CDA) en Wilmie Steeghs (Dorpspartij). Op dit moment worden er de gesprekken gevoerd over hoe nu verder voor de lange termijn. Zodra daar duidelijkheid over is zullen wij u informeren.

Nogmaals dank voor alles Miranda en veel liefde voor thuis!

Stefan Janszen
Fractievoorzitter

CDA Gemert-Bakel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.