18 januari 2021

Von wor ik bén

En dan trek ik voor de allerlaatste keer de deur van mijn kamer dicht. 6 jaar was dit de kamer waar ik inwoners, collega’s, bedrijven, organisaties, stichtingen, ambtenaren enz. mocht ontvangen. Waar ik soms nee moest zeggen, waar ik mensen blij kon maken, waar we samen zochten naar oplossingen en soms ook geen oplossingen wisten. Waar mensen soms boos wegliepen, maar mensen ook eindelijk gerust naar huis gingen. Is het dan toeval dat Willeke van Zeeland, mijn opvolger, net op dat moment er aan komt lopen?

Zij had net de laatste papieren ingeleverd zodat zij op 28 januari 2021 fris van start kan gaan. Eigenlijk een mooi moment, samen zijn we naar buiten gelopen, ik voor de laatste keer via de zogenaamde artiesteningang en zij klaar om te beginnen over 2 weken.

Alle twee slaan we een nieuwe weg in, een nieuwe weg in ons leven. Willeke gaat stappen zetten in Gemert-Bakel en ik in Asten. Soms schrijdend op hoge hakken, maar ook vaak met een stevige tred in hoge laarzen. 
Ik kijk terug op zoveel mooie jaren waar ik namens het CDA Gemert-Bakel, onze gemeente iedere keer weer een stukje mooier heb mogen maken. Het vertrouwen dat ik heb gekregen van onze leden en inwoners om dit zoveel jaren te mogen doen. Vanuit Handel, vanuit Gemert en vanuit Den Bosch. Nu ga ik onze gemeente verlaten voor een andere gemeente in de Peel, Asten. Maar zoals ik al tijdens mijn afscheidsspeech in mijn laatste raadsvergadering zei, Ik zal nooit klaar zijn met Gemert-Bakel. De plek waar ik geboren en getogen ben. Maar zoals altijd staan er weer nieuwe mensen klaar bij het CDA Gemert-Bakel, om vol enthousiasme aan de slag te gaan. En ik heb er vertrouwen in dat deze nieuwe generatie zich ook weer vol gaat inzetten voor de meer dan 30.000 inwoners in onze 7 kernen.

Dat ze de kennis, ideeën en ervaring van weleer meenemen en daar hun eigen ideeën, inzichten en kennis aan toevoegen. Want resultaten uit het verleden bieden nu eenmaal geen garantie voor de toekomst. 
Ik heb de deur van mijn kamer dicht gedaan, maar de deur van Gemert-Bakel zal ik nooit achter me dicht kunnen doen. Bedankt voor alle mooie ontmoetingen, bijzondere momenten en de kansen die ik hier gekregen heb.
 

Houdoe en tot ziens.

Anke van Extel-van Katwijk

CDA Gemert-Bakel

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.