07 juni 2021

Waardering

Iedereen die Inge van Dijk en/of Anke van Extel-van Katwijk kent, of er mee samengewerkt hebben, weet dat ze niet stil te krijgen zijn. Dat is overigens is ook niet gek. Want beide powervrouwen hebben individueel meer dan 20 jaar politieke ervaring. Maar het is ons gelukt! We hebben zowel Inge als Anke stil gekregen.

Toen Inge en Anke in één week vertelden dat ze beide hun droom gingen waarmaken was er natuurlijk niets anders dan begrip en trots. Het is natuurlijk ook een grote aderlating voor Gemert-Bakel. Beide vrouwen zijn inmiddels al weer een tijdje in hun nieuwe functie.

Anke is al een echte burgemeester en bestuurt de gemeente Asten met liefde. Dat doet ze op haar eigen manier die bij haar past. En zo hoort dat ook, want daarom is ze ook benoemd in Asten. Gelukkig kan de installatie, die door de coronamaatregelen is verschoven, op 10 juni as. doorgaan.

Inge is in de Tweede Kamer goed op dreef en ze heeft haar eerste debatten gevoerd. En daar staat ze, zoals we haar kennen, goed haar spreekwoordelijke mannetje. Hier heeft zij al haar eerste motie ingediend voor een nog betere mobiele bereikbaarheid. Dus geen plekjes meer met slechte verbinding zodat we bijvoorbeeld geen112 kunnen bellen.

Samen meer dan 40 jaar ervaring. Daarom was er ook geen twijfel dat ze niet zouden slagen in hun nieuwe functies.

Maar hoe hebben wij Inge en Anke stil gekregen? Inge en Anke hebben ieder een zilveren CDA speld ontvangen. Dat is binnen het CDA de op één na hoogste onderscheiding. Maar een speld krijg je niet alleen wanneer je alleen raadslid bent geweest. Voor een speld moet je, jezelf echt meer hebben ingezet voor het CDA. Beide dames zijn niet alleen actief geweest als raadslid, fractievoorzitter of wethouder namens CDA Gemert-Bakel. Nee, ze hebben natuurlijk veel meer gedaan voor het CDA. Anke is Statenlid geweest en Inge voorzitter van Brabant. Daarnaast hebben ze zich beide ingezet om in meerdere commissies of campagnes deel te nemen.

Wij als CDA Gemert-Bakel kunnen dus oprecht zeggen dat ze geen ‘bankzitters’ zijn. Altijd geven ze 100% en waren ze er altijd en overal. Oprechte interesse en het beste uit zichzelf en andere halen. De zilveren speld hebben beide dames meer dan verdiend!!!

Inge heeft de speld uitgereikt gekregen in de Tweede Kamer uit handen van Wopke Hoekstra. Ze werd met een smoesje naar Wopke gestuurd en daar stond een cameraploeg en Wopke haar op te wachten. Een totale verrassing.

Voor Anke was het ook een totale verrassing. Anke dacht dat ze even koffie ging drinken. Maar daar was de fractie ineens en ook Harrie Verkampen. Harrie heeft haar de speld uitgereikt.

Anke en Inge, blijf jullie zo inzetten! Jullie zijn met jullie power en drive een voorbeeld voor de huidige fractie. Wij danken jullie voor de ongekende en bijzondere inzet en vinden de onderscheiding dan ook meer dan verdiend.

Op naar de gouden speld!

Namens de fractie CDA Gemert-Bakel

Stefan Janszen
Fractievoorzitter

0610234611

stefanjanszen@gmail.com

 

 

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.