13 november 2023

Waarom Inge van Dijk uw steun verdient

Als CDA Gemert-Bakel staan wij achter ons Inge. Inge zet zich tot de dag van vandaag in voor onze gemeenschap door bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. En natuurlijk heeft ze dat ook als raadslid en wethouder gedaan. Ze maakte de stap naar de Tweede kamer en wil door.

Ons advies is stem op Inge!
Zij is een echte volksvertegenwoordiger. Niet regeren vanuit de “Haagse Bubbel” maar met beide op de grond. Weten wat er speelt en gevoel houden met mensen. En voor Gemert-Bakel is het een korte lijn naar Den Haag.

Inge staat voor de samenleving. Want in haar ogen is samenleven een werkwoord. Een gemeenschap, waar je aan mee mag doen in relatie tot anderen. Dit ontstaat alleen als we niet meer alleen luisteren naar de mensen met de grootste mond, maar naar de mensen die het goede doen. En deze mensen gaan meestal niet protesteren, ze klagen niet, maar stropen de mouwen op. Ondanks steeds verder toenemende regelgeving en steeds meer verantwoordelijkheid die ze moeten dragen. Ze doen dat, omdat ze net als Inge, geloven in de kracht van onderop. In een samenleving die vaak zelf heel goed een antwoord kan geven op de vraag wat ze nodig hebben. Kijk naar ons rijk vrijwilligersleven. Het staat enorm onder druk. Verantwoordelijkheid is aansprakelijkheid geworden. We zijn vrijwilligers initiatieven gaan behandelen als bedrijven. Omdat we bang zijn dat dingen “fout” gaan. Het antwoord op veel vragen ligt dus in die gemeenschap. Waar de Haagse politiek te vaak kijkt naar de markt en de overheid, moeten we kijken naar de samenleving. Ze de ruimte geven om initiatief te nemen. Ze daarin stimuleren, in plaats van frustreren. Mensen willen vaak echt wel iets doen voor een ander. Maar hebben daar soms helemaal geen ruimte voor. Letterlijk, door een overvolle agenda waarin alleen nog ruimte is voor werk, je gezin en de verplichtingen die we elkaar en onszelf opleggen.
Of financiële ruimte die ontbreekt waardoor fulltime werken of meer, de enige oplossing is om de rekeningen te kunnen betalen. En daarom moet bijvoorbeeld werken weer lonen.

Inge gaat de komende jaren de zogenaamde “Haagse Bubbel” iedere keer laten zien hoe dit werkt, samenleven en gemeenschappen bouwen. En wat ervoor nodig is om dit te laten groeien. Want Nederland zit vol ‘goei volk’.

En daar is Inge trots op, en wij op Inge!

Namens CDA Gemert-Bakel,

Stefan Janszen

Fractievoorzitter

Landelijk/​Provinciaal

De twaalf provinciale afdelingen vormen de schakel tussen de gemeentelijke afdelingen en het landelijke bestuur.